„Aici m-am simţit cel mai bine până acum”

Aflat la finalul pregătirii de vară cu noii săi colegi, goalkeeper-ul Răzvan Stanca se consideră apt pentru un redebut oficial la Pandurii Târgu Jiu. Deşi păstrează ceva regrete după despărţirea forţată de Steaua, Stanca consideră că revenirea la Pandurii este un pas înainte în cariera sa.

Cel puţin la prima vedere, echipa campioană este un capitol încheiat pentru portarul Răzvan Stanca, care preferă să se concentreze acum la contractul cu vicecampioana Pandurii Târgu Jiu. De altfel, Stanca mărturiseşte că la formaţia gorjeană s-a simţit cel mai bine de-a lungul carierei sale. „Normal că am ceva regrete, mai ales la modul la care am fost îndepărtat de la Steaua. Putea foarte bine să mi se spună din timp, nu era nici o problemă, dar nu a fost deloc aşa. În rest, despre alte regrete, ar mai fi că nu am putut să joc mai mult. Însă, orice şut în fund e un pas înainte! La fel ca şi în viaţă. Iar în fotbal e posibil orice, viaţa de fotbalist profesionist e plină de surprize. Poate de aceea se zice «niciodată să nu spui niciodată»! Aşa că prefer să nu mă mai gândesc la ceea ce a fost şi să mă concentrez la ce va fi la Pandurii. Fiecare zi este un nou început pentru mine. Nu doar când semnezi cu o nouă echipă… Chestia e că aici am fost dorit cel mai mult şi aici m-am simţit cel mai bine până acum”, susţine goalkeeper-ul. Răzvan Stanca nu se sperie deloc de schimbare şi nici de concurenţa care îl aşteaptă la Târgu Jiu: „La experienţa mea, nu mai trebuie niciun fel de acomodare. În plus, deja mă simt ca acasă printre panduri. Deci nu văd nicio problemă cu integrarea. Iar concurenţa e una normală. Sunt sigur că şi ceilalţi portari sunt valoroşi, care au avut un aport important la locul 2 obţinut, ca şi la performanţele realizate până acum”.

„Pandurii este acum o putere în Liga I”

Transferul recent al lui Răzvan Stanca la Pandurii Târgu Jiu se aşteaptă a aduce linişte între buturile porţi grupării de fotbal gorjene. Revenit după 3 ani de „exil”, Stanca remarcă schimbarea radicală de la Pandurii. Goalkeeperul crede că formaţia olteană a devenit între timp o forţă în fotbalul românesc: „Ţinând cont de faptul că a terminat ultimul sezon pe locul doi, e clar că s-a schimbat radical. Ca lot, ca rezultate, ca organizare, ca partea financiară… Iar la cum a jucat în ultimii ani, nu e deloc o surpriză. Bine, dacă mai ai şi ceva şansă, e imposibil să nu ai rezultate. Dar ştiţi cum se spune: «norocul ţi-l mai faci şi cu mâna». Legat de echipă, s-a văzut omogenitatea care s-a creat în cei 2-3 ani, plus lipsa de presiune. Din punctul meu de vedere, Pandurii este acum o putere în Liga I”, crede Stanca. Chiar dacă a ratat participarea cu Steaua în Champions League, portarul în vârstă de 33 de ani trage acum speranţe pentru Europa League alături de Pandurii: „Dacă e să ţinem cont că este primul an, prima participare, poate este mai greu. Dar consider că orice este realizabil, atât timp cât îţi propui asta. De aceea, totul va depinde acum de ce îşi propun conducerea şi banca tehnică. Eu unul aş vrea să atingem grupele Europa League, cred că ar fi o realizare extraordinară”.

Încredere în fanii gorjeni

Odată cu partidele contând pentru preliminariile Europa League (începând din turul 2), goalkeeper-ul Răzvan Stanca ar putea redebuta în mod oficial în tricoul pandur, dar şi în faţa suporterilor gorjeni. Fostul stelist presimte încă de pe acum o relaţie foarte bună cu cei din tribunele stadionului municipal: „Sper să fiu bine primit. Doar nu am făcut nimic ieşit din comun să-i supăr, ba din contră, cred că prin evoluţiile mele de la Pandurii, mi-am făcut datoria cu brio. La fel, sper ca prin evoluţiile mele viitoare să-i conving să vină acum şi mai mulţi la stadion şi să fie alături nu doar de mine, ci de întreaga echipă. Eu unul nu am niciun fel de rezerve, aşa cum am mai spus-o, tot timpul m-am simţit foarte bine la Târgu Jiu”, este de părere Stanca.

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad