Ajutoarele pentru încălzire cu energie electrică, acordate după anchetă socială

Sute de familii din județul nostru și alte zeci de mii din România, care nu au altă posibilitate de încălzire a locuinţei, vor beneficia de ajutoare pentru încălzire cu energie electrică, între 48 şi 240 de lei, acordate în urma unei anchete sociale, reiese dintr-un proiect de ordonanţă pus în dezbatere de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

MMFPSPV a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, care prevede menţinerea sistemului actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat, dar şi introducerea indicatorului social de referinţă ca element de raportare a cuantumurilor ajutoarelor şi nivelurilor de venituri, potrivit Mediafax. Proiectul de act normativ mai prevede şi introducerea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică. De asemenea, proiectul de ordonanţă prevede şi introducerea obligativităţii prezentării de documente justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei, pentru a se evita acordarea de drepturi necuvenite şi înregistrarea de debite ce nu pot fi recuperate, dar şi introducerea anchetei sociale ca mijloc de verificare a îndeplinirii condiţiilor de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, în situaţiile în care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative prezentate.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad