Alege viața, nu drogurile!

Consumul şi traficul ilicit al drogurilor reprezintă una din problemele majore ale societăţii şi continuă să creeze enorme prejudicii pentru sănătatea şi bunăstarea persoanelor.

Și la Târgu-Jiu a fost sărbătorită Ziua Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, în scopul informării populaţiei, mai ales a tinerilor, despre efectele nocive asupra sănătăţii pe care le pot avea drogurile aflate sub control internaţional. Deoarece în acest an ziua de 26 iunie a fost decretată zi de doliu național în memoria victimelor accidentului din Muntenegru, manifestările programate marcării Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri au fost reprogramate pentru data de 24 iulie. Mesajul din acest an propus de UNODC a fost „ALEGE SĂNĂTATEA CA PRIORITATE ÎN VIAȚĂ, NU DROGURILE!” dorind să tragă un semnal de un semnal de alarmă cu privire la creșterea cererii de noi substanțe cu proprietăți psihoactive (SNPP) și efectele nocive pe care acestea le au asupra sănătății.
Victimele consumului de droguri, comemorate
Agenția Națională Antidrog își propune să comemoreze victimele consumului de droguri prin aprinderea de lampioane, acțiune desfășurată sub sloganul: „În viață sănătatea are prioritate, nu drogurile! Victimele consumului de droguri nu mai au priorități, doar lumânări aprinse. Tu ce priorități ai?”. Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj a desfășurat ieri, pentru marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, în colaborare cu partenerii locali implicați în prevenirea consumului de droguri – Direcția de Sănătate Publică, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj – o suită de activități: un cros antidrog în Parcul Central (Complex Dolce Vita), o activitate de prevenire a consumului de droguri desfăşurată în comunitate în zona pietonală din centrul municipiului Târgu Jiu. A mai fost organizată o activitate de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor instituționalizați în Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială Târgu-Jiu și o activitate de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor aflați în Tabăra școlară ”Sfântul Nicodim” Tismana. Totodată, cu aceste activități s-a încheiat campania națională ”Prea rebel să fii condus!„ dedicată prevenirii consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad