Alunecare de teren la Roșia de Amaradia: două sate ar putea rămâne izolate

Ploile abundente din ultima perioadă au accelerat alunecările de teren din zona comunei Roșia de Amaradia, iar Drumul Județean 675 C s-a surpat și mai mult. Din primăvara acestui an, circulația pe tronsonul dintre Seciurile și Roșia de Amaradia se făcea pe o singură bandă, fiind foarte posibil ca în curând drumul să se surpe în totalitate.

Ultima alunecare de teren de la Roșia de Amaradia a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, când, după ploi abundente, pământul care mai era sub banda DJ 675 C, pe care nu se mai circulă, a fugit de tot. Liviu Cotojman, edilul de la Roșia de Amaradia, a declarat că drumul a rămas în aer, fiind foarte posibil ca, în curând, în cazul în care nu se opresc precipitațiile, și banda pe care se circulă să se surpe. „Azi-noapte s-a prăbușit pământul de sub banda DJ 675 C, care a alunecat inițial în primăvară. Suntem în aer aproape cu acest drum. Din primăvară se circulă pe DJ 675 C pe o singură bandă, acum a fost nevoie să mutăm panourile mai spre banda pe care se circulă. Este periculos în zonă, acesta este adevărul. Am tot umblat pe la Consiliul Județean și le-am cerut sprijinul, dar nu au intervenit. Este drum județean. Ca să facem o rută ocolitoare, înseamnă un ocol de peste 20 de km. Avem copii care merg la școală, bătrâni bolnavi, oameni care vor rămâne izolați. Vorbim de peste 750 de persoane în două sate – Seciurile și Stejaru. Trebuie să se refacă acest drum, să fie consolidat, altfel riscăm să izolăm sute de oameni. Se impun măsuri urgente, dacă mai plouă mult, DJ 675 C va deveni impracticabil”, a spus Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.

Comisie de specialitate, la Roșia

Miercuri dimineața, o comisie alcătuită din reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, Instituția Prefectului Gorj, Inspectoratul de Stat în Construcții și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-a deplasat la fața locului. „S-a constatat faptul că DJ 675 C este afectat pe o singură bandă de circulație de-a lungul a 75 de metri, în consecință, luându-se măsurile necesare desfășurării traficului pe un singur sens de drum. S-a procedat la semnalizarea corespunzătoare a porțiunii afectate, în momentul de față circulația desfășurându-se pe o singură bandă de circulație. Astfel, nu există pericolul închiderii DJ 675 C. Se va proceda la această măsură doar dacă acest lucru va fi impus de către următoarele verificări ale comisiei de specialitate. DJ 675 C, la km 19+200, prezintă risc major de alunecări de teren, fapt ce determină neobținerea autorizației de construire și implicit demararea de investiții de anvergură în infrastructura județeană ce traversează acea zonă. În același timp, de la începutul anului în curs și până în prezent, pe DJ 675 C, pe raza comunei Roșia de Amaradia au fost desfășurate lucrări de investiții”, se precizează într-un comunicat al CJ Gorj.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad