„Am dat gol lui Dinamo la Mediaş, sper să marchez şi acum”

După ultima aventură europeană, pentru Pandurii urmează acum un test destul de dificil în Liga I – mai precis, duelul de la Târgu Jiu, cu Dinamo. Playmaker-ul formaţiei gorjene, Eric de Oliveira, aşteaptă cu nerăbdare partida de vineri, de la care îşi doreşte un nou rezultat pozitiv.

Cele două săptămâni de pauză din Liga I pare să le fi prins bine pandurilor, care şi-au mai încărcat „bateriile” (şi în cantonamentul de la Alba Iulia), după dublul front cupe europene-campionat. Mijlocaşul ofensiv al grupării de fotbal gorjene, Eric de Oliveira, crede că Pandurii este mai puternică acum, mai ales după ultimele ultimele mutări operate pe piaţa transferurilor. „Am avut program greu şi până acum, 12 meciuri în mai puţin de două luni. Acum joci 3 meciuri, poate unul puţin mai obosit, dar suntem pregătiţi. Am făcut o mini pregătire la Alba Iulia şi ne vom aduna. În plus, au venit şi jucători noi şi cu siguranţă o să facă diferenţa şi ei. Clar suntem mai puternici acum, au venit jucători buni, aşteptăm să ne ajute cât mai mult”, este de părere Eric.

Miza către Dinamo

Campionatul Ligii I se va relua chiar în această săptămână, iar Pandurii vor da piept pe teren propriu, în cadrul etapei a VII-a, cu Dinamo. Deşi formaţia din Ştefan cel Mare nu mai este deloc echipa care se lupta an de an la titlul de campioană, brazilianul Eric de Oliveira se aşteaptă la o misiune dificilă, vineri, contra „câinilor”: „Niciodată nu poţi spune că Dinamo e slabă. Ştim ce istorie are în România, îl cunosc bine pe antrenor (n.r. – Gigi Mulţescu), am lucrat cu el la Mediaş, aşa că aşteptăm sigur şi o surpriză din partea lor. Ne aşteaptă un meci greu cu Dinamo, e un nume mare în România şi asta contează întotdeauna”, crede mijlocaşul pandurilor. Eric de Oliveira are totuşi încredere că echipa sa va reuşi să facă un meci bun şi să scoată toate cele trei puncte în faţa lui Dinamo: „Dacă ne vedem de treaba noastră şi de jocul nostru, nu avem de ce să ne speriem. Doar noi suntem pregătiţi şi sperăm să ieşim învingători. Avem moral bun, că ne-am calificat în grupe, dar asta nu înseamnă nimic. Fotbalul se joacă pe teren, trebuie să muncim, ne vom dărui la maxim şi cu siguranţă vom ieşi învingători”. În plus, Eric îşi doreşte o nouă reuşită în poarta „câinilor”: „Am dat gol lui Dinamo la Mediaş, am câştigat, sper să mai marchez contra lor”.

 

Între fotbal şi handbal!

Puţini ştiu că dincolo de fotbal, brazilianul Eric de Oliveira este pasionat şi de handbal. Cu atât mai mult, cu cât jucătorul cariocas este un familist convins şi a preferat să-şi aducă soţia la Târgu Jiu pentru a evolua pentru echipa de handbal feminin Universitatea Constatin Brâncuşi, în Divizia A. La primul test al formaţiei gorjene, Eric a dorit să fie alături de consoartă, încurajând-o din tribuna „Sălii Sporturilor”: „Mereu când joacă soţia mea, vin s-o susţin. Acesta e primul ei meci la Tg-Jiu, aşa că am venit cu copilul s-o susţinem. Ea are un contract cu Brăila, dar nu vrea să se întoarcă acolo pentru că nu vrea să fie departe de familie. Nici nu pot să fiu împotrivă să joace handbal, aşa că am găsit o soluţie. A venit la Tg-Jiu, a vorbit cu preşedinta de aici, i-a făcut o ofertă şi va semna. Mă bucur pentru ea, pentru că mereu a fost o sportivă de performanţă şi aşteaptă să facă performanţă şi aici. Când eu eram la Mediaş, ea trebuia să meargă împrumut de la Brăila, la Târgu Mureş. Dar apoi m-am transferat eu aici şi a trebuit să vină şi ea. Pentru ea e mai mult de plăcere, iar când faci ceva din plăcere, iese mai bine”, mărturiseşte jucătorul pandurilor.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad