Amantele la perfecţionare…

… şi femeile de serviciu la cursuri de pregătire, asta ar fi reţeta succesului la Minprest, dar scandalurile de acolo îmi amintesc de cele de la Servicul de Ambulanţă. Sunt eterne şi şi mereu aduc în atenţie şmenurile la care se dedau cei ajunşi în funcţii de conducere pentru a se bucura la maximum de privilegiile conferite de acele posturi. Este clar că toate „eforturile” lor au un singur scop: banii.

Nu îmi vine să cred atunci când aud din gura unor politicieni cu oarecare experienţă fraza deja uzată cu promovatul tinerilor în funcţii importante. Aşa… şi? Dacă sunt tineri, nu ştiu să fure? Dacă nu, învaţă repede.

Mă intrigă foarte tare explicaţiile directorilor Minprest cu privire la cursurile de perfecţionare. Ok, am înţeles că au alocat pentru acest an un miliard de lei vechi pentru pregătire profesională. Ce mă contrariază însă e tocmai faptul că directorii şi pilele acestora au fost primii care au mers la perfecţionare, exact în perioada verii, taman pe litoral.

Când tot pe litoral, cu aceiaşi bani, vor fi duse la pregătire profesională femeile de serviciu sau lăcătuşii, muncitorii simpli de la Minprest, fără să aibă rude la Prefectură sau în USL, îmi voi cere public scuze faţă de directorii Giorgi şi Văcaru pentru că le-am pus la îndoială buna credinţă. Până atunci nu-i deosebesc cu nimic de directorii numiţi politic, puşi pe căpătuială, care sunt în stare să ia acasă şi cojile de cartofi pentru a-şi creşte porcii mai lesne, pe banii statului.

Sunt convins că la firmele private la care au prestat până acum actualii directori de la Minprest nu au avut la dispoziţie nici Duster, nici tabletă şi nici salariu mai bun ca la societatea pe care o conduc. La Minprest se perfecţionează pe banii societăţii ca să dea bine la CV în viitor. În rest, nu cred că firma are de câştigat de pe urma acestor cursuri de pregătire profesională pentru că ştiu cum se fac aceste cursuri, în doru’ lelii.
Mă întreb cum se uită aceşti directori în ochii salariaţilor ştiind că unora dintre ei le-au scăzut salariile, prin acea măsură imbecilă de introducere a sporului de vechime în salariu, iar pe cele ale piloşilor/piloaselor le-au majorat.

Bun, dincolo de toate astea, faza cu aspiratorul e de mare efect şi prostie în acelaşi timp. Şefii Minprest au comandat un aspirator de la o firmă de profil din Bucureşti, pe care au plătit o sută de milioane vechi, iar utilajul a sosit prin curierat. Dăştepţii şi-au dat seama, la vederea aparatului, că nu ştiu să-l folosească. Aşa că, până la urmă, a trebuit să meargă la „perfecţionare” în aspiratoare, în capitală, adjunctul Văcaru. Coincidenţa face că deplasarea s-a făcut tocmai în ziua când PSD-ul avea congres, aşa că vicepreşedintele social-democrat a mers cu maşina Minprest şi a mai primit şi diurnă pentru acea zi.

Despre capitolul amante – nimic, azi, pentru că ele nu există la Minprest. Sau o fi, că, dacă n-ar fi, nu s-ar povesti…

Categoria: Editorial

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad