Amendați pentru stingătoare de incendiu expirate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relațiilor de muncă și al securităţii și sănătăţii în muncă.

Inspectorii ITM au aplicat zeci de sancțiuni patronilor care nu respectă legislația din domeniu. În domeniul sănătăţii și securităţii în muncă s-au efectuat 51 controale și au fost depistate 47 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.500 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării și funcţionării comitetului de securitate și sănătate în muncă, instruire necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă, stingătoare auto expirat. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 25 controale, au fost depistați 3 angajatori care utilizau „munca la negru”, având 4 persoane fără forme legale de angajare. Au fost aplicate 3 sancțiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 40.000 lei. Angajatorii depistați cu persoane „la negru” desfășurau activitate în construcții la Stănești, Runcu și Preajba.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad