Amenzi de peste 100.000 lei într-o lună

Pe parcursul lunii septembrie, activitatea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj s-a concretizat prin efectuarea unui număr de 143 acțiuni de control având ca scop verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor în cadrul activităților de comercializare a produselor si de prestare a serviciilor. De asemenea, au fost efectuate acțiuni în colaborare cu Direcția Agricolă Gorj, IPJ Gorj, IJJ Gorj.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au verificat, în luna septembrie, comercianții de uniforme și rechizite școlare, pe cei de plante ornamentale, legume și fructe, dar și pe cei care vând produse alimentare perisabile. Abaterile constatate în urma acțiunilor de control au fost: comercializarea de rechizite şi uniforme fără elemente de identificare/ incomplete, neconcordanța între denumirea produsului conform etichetei atașate și produsul aflat în ambalajul de care era atașată eticheta, lipsa traducerii în limba română a informaţiilor de pe etichetele produselor, neafișarea denumirii operatorului economic la locul de desfășurare a activității. Ca urmare a verificărilor efectuate, 111 operatori economici au fost sancționați contravențional, dintre care 61 au primit amenzi în valoare totală de 100.450 lei.

Zeci de petiții soluționate

De asemenea, au fost înregistrate și soluționate 21 sesizări din partea consumatorilor, petiții care sesizau aspecte din activitatea operatorilor economici sau reclamau produse cu deficiențe sau servicii prestate necorespunzător. Aspectele reclamate au privit: electronice și produse IT, telefoane mobile defecte în cadrul termenului de garanție, servicii si contracte de telefonie fixa/mobilă, tâmplărie cu geam termoizolant, electrocasnice sau servicii financiare. Ca urmare a cercetării reclamațiilor au fost dispuse măsuri de înlocuire a produselor, reparații fără costuri pentru produsele constatate cu deficiențe, precum și de sancționare a operatorilor economici.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad