Amenzi de zeci de mii de lei pentru munca la negru

Inspectorii ITM Gorj au efectuat, săptămâna trecută 19 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare.

Au fost depistați doi angajatori care utilizau „munca la negru”, având trei persoane fără forme legale de angajare. „Au fost aplicate două sancțiuni pentru utilizarea muncii la negru, în cuantum de 30.000 lei. Angajatorii depistați cu persoane la negru desfășurau activitate în următoarele domenii: comerț (Târgu Jiu) și panificație (Țicleni). Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale la 5 angajatori în valoare”, a spus Gheorghiță Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. În domeniul  sănătăţii și securităţii în muncă s-au efectuat 38 controale pentru respectarea prevederilor legale, au fost depistate 38 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.000 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării și funcţionării comitetului de securitate și sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă, stingătoare auto expirate.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad