Amenzi pentru angajatorii care nu respectă legea

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 37 controale săptămâna trecută, dintre care 35 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare.

Au fost depistați patru angajatori care utilizau „munca la negru”, având patru persoane fără forme legale de angajare. „Au fost aplicate ptru sancțiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 40.000 lei. Angajatorii depistați cu persoane la negru desfășurau activitate în comerț (Târgu Jiu, Rovinari, Țicleni) și construcții (Strâmba Jiu ). Au mai fost aplicate șase sancțiuni contravenționale la 6 angajatori în valoare de 43.000 lei. În domeniul  sănătăţii și securităţii în muncă s-au efectuat: 27 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă în care au fost depistate 27 de neconformităţi, pentru care au fost aplicate  sancţiuni contravenţionale in valoare de 18.000 lei”, a spus Gheorghiță Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării si funcţionării comitetului de securitate și sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă, stingătoare auto expirate.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad