Amenzi pentru rovinărenii care vor parca neregulamentar

Rovinărenii care vor parca ilegal se vor trezi cu roţile maşinilor blocate şi vor fi amendaţi – asta au decis reprezentanții Consiliul Local Rovinari. Consilierii locali de la Rovinari au adoptat, în şedinţa ordinară de luna trecută, hotărârea nr. 91/31.07.2013 privind aprobarea regulamentului de blocare /deblocare a roţilor vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe raza oraşului Rovinari. Amenda variază între 100 şi 1.000 de lei. Taxa de deblocare a fost stabilită la 50 de lei, iar pentru fiecare 12 ore de întârziere se va achita suma de 20 de lei.

Astfel, acest regulament prevede o serie de contravenţii pentru persoanele care parchează neregulamentar. Scopul activităţilor de blocare este acela de a acţiona în următoarele situaţii: parcări cu abonament ocupate abuziv, vehicule staţionate pe spaţii verzi, intersecţii, curbe, treceri pietoni, zone pietonale, situaţii precum: ocuparea parcărilor publice cu plată, fără a deţine tichet sau abonament valabil, afişarea defectuoasă a tichetului sau abonamentului, fără a se descifra elementele de valabilitate, nerespectarea marcajului rutier de parcare astfel încât se ocupă 2 locuri sau se parchează pe zonele haşurate (interzise) ori în dreptul acceselor  în incinte de imobile. Încasarea contravalorii prestaţiei de blocare a vehiculului poate fi făcută la sediul Primăriei oraşului Rovinari, zilnic, între orele 08.00-23.00. Potrivit reprezentanților Pimăriei Rovinari, plata se face doar în numerar în urma prezentării obligatorii a cărţii de identitate a vehiculului şi/sau a certificatului de înmatriculare, respectiv a documentului de identitate şi a permisului de conducere al utilizatorului la data şi ora săvârşirii contravenţiei. Deblocarea se va face în maxim 60 de minute de către Direcţia Patrimoniu după ce proprietarul/utilizatorul vehiculului face dovada achitării contravalorii prestaţiei. „Taxa percepută pentru blocarea roţilor se va majora cu 25%/zi dacă nu este plătită în 48 de ore. Aceasta se va încasa la sediul primăriei, pe baza proceselor-verbale de constatare de luni până duminică, între orele 8.00-23.00, şi este în sumă de 50 lei pentru toate categoriile de vehicule şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mică sau egală cu 3,5 tone, la care se adaugă 20 lei pentru fiecare 12 ore de întârziere. Recomandăm cetăţenilor care au încheiat contracte cu primăria privind închirierea locurilor de parcare, să poarte abonamentele de parcare în loc vizibil (parbrizul autoturismului) şi să respecte locul de parcare închiriat. Pe cei care nu au contracte îi rugăm să intre în legalitate pentru a mai putea folosi locurile parcărilor de reşedinţă din oraş”, spun reprezentanții Primăriei Rovinari. Primăria Rovinari va organiza următoarele licitaţii pentru atribuirea locurilor de parcare neocupate după data de 1 septembrie 2013. Preţul unui loc de parcare acoperit este de 252 lei/an, iar pentru un loc de parcare neacoperit este de 126 lei/an.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad