Ancheta în care sunt urmăriţi penal sindicalistul Condescu şi ex-directorii Burlan şi Olaru poate ajunge la vârful CNS „Cartel Alfa”

- Bogdan Hossu deţine, prin intermediul confederaţiei „Cartel Alfa”, 4,3 % din părţile sociale ale Edenred, firma care i-a cesionat 1,6 milioane de lei clubului lui Condescu

Noi amănunte ies la iveală în ancheta în care s-a început urmărirea penală împotriva a doi ex-directori ai fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia şi a preşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu – firul cercetărilor poate ajunge până la liderul CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu. Interesele celor doi prieteni sindicalişti s-au intersectat prin 2011 şi, potrivit unor surse, au avut aceeaşi direcţie: un contract de 1,6 milioane de lei cu fosta SNLO, pentru furnizarea tichetelor de masă pentru mineri.
Fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, şi ex-directorul economic, Daniel Olaru, au fost audiaţi, vineri, de poliţişti într-un dosar deschis în baza unei plângeri depuse de actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia, care denunţa unele fapte de natură penală în legătură cu o cesiune de creanţă a firmei Edenred Romania SRL în favoarea clubului Pandurii Tg-Jiu, provenită tocmai din acel contract încheiat în urmă cu doi ani.

După audierile care au avut loc, vineri, la sediul IPJ Gorj, fostului director general al SNLO, Daniel Burlan, şi fostului director economic al companiei miniere, Daniel Olaru, le-a fost adus la cunoştinţă faptul că s-a început urmărirea penală faţă de ei, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice.
În acelaşi dosar s-a început urmărirea penală şi împotriva lui Marin Condescu, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu; liderul sindical fusese şi el invitat la audieri de poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ, însă fiind plecat din judeţ pentru pregătirea meciului pe care echipa Pandurii îl va susţine la jumătatea săptămânii în Europa League, acesta urmează să fie audiat în zilele următoare.

Condescu a jonglat cu banii de pe tichetele minerilor

În 2011, SNLO a atribuit, societăţii Edenred România SRL (Bucureşti), un contract în valoare de 1,6 milioane de lei pentru achiziţionarea de tichete de masă şi tichete cadou, pentru salariaţii companiei. La scurt timp după încheierea contractului, în joc a intrat şi clubul Pandurii. Mai exact, compania minieră urma să vireze banii pentru tichete în contul clubului condus de Condescu, după ce între Edenred şi clubul Pandurii fusese încheiat un contract de cesiune de creanţă.
Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, declara, luna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că a cerut să fie făcute verificări după ce a primit o notificare de la reprezentanţii Edenred cum că nu şi-au recuperat sumele datorate de fosta SNLO din 2011, adică încă din anul în care fusese încheiat contractul.
Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu a recunoscut, ulterior,  înţelegerea şi a precizat că a fost nevoit să recurgă la acest artificiu financiar din cauză că, la acea dată, nu exista cadru legal pentru ca fosta SNLO să vireze banii clubului de fotbal, nefiind aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli, iar suma a fost, de fapt, un împrumut luat de la SNLO cu acceptul furnizorului de tichete şi o va returna în scurt timp firmei Edenred.
„În opinia mea, nu sunt probleme cu acest contract, ca de altfel cu toate cele derulate de Pandurii. Am fost ajutaţi într-un moment financiar dificil, am găsit înţelegere la reprezentanţii firmei care se ocupă cu tichetele de masă şi pot să vă confirm că ne-am achitat integral datoriile faţă de dumnealor. Ultima plată a fost de 300.000 de lei şi am făcut-o recent, după ce am încasat, la rândul nostru, banii din transferul unui fotbalist”, a declarat Condescu pentru Mediafax.

Interesele sindicaliştilor

Contractul pentru furnizare tichete de masă şi tichete cadou a fost atribuit, prin înredinţare directă de fosta SNLO, societăţii Edenred România SRL.
Lider naţional al pieţei tichetelor de servicii, compania s-a numit iniţial Accor Services SRL şi îi avea printre asociaţi pe Edenred Italia, Societe Francaise de Participation et D’investissments Europeens, Edenred Participation SAS şi (atenţie!) CNS „Cartel Alfa”. Confederaţia sindicală condusă de Bogdan Hossu deţinea 8,65% din Accor Services, care a devenit, în octombrie 2010, Edenred România SRL. Două luni mai târziu, confederaţia „Cartel Alfa” a cedat jumătate din părţile sociale Edenred Italia, rămânând cu doar 4,32% din capitalul social. Soţia liderului sindical este angajată a companiei furnizoare de tichete de masă şi are un salariu de peste 9.000 de lei, lunar.
„Cartel Alfa” este tocmai confederaţia la care este afiliată Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Condescu.
Unele surse susţin că acel contract a fost atribuit în urma unei înţelegeri între Bogdan Hossu şi Marin Condescu, ştiut fiind faptul că directorul SNLO, Daniel Burlan, nu-i putea refuza nimic sindicalistului, iar cesiunea de creanţă dintre Edenred şi Clubul Pandurii a fost parte a acelei înţelegeri, mai exact condiţia pentru ca acel contract de 1,6 milioane de lei să fie încheiat cu Edenred.
Reprezentanţii companiei au refuzat să facă orice comentariu pe marginea acestui subiect.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad