Anchetă penală la DSVSA Gorj: două inspectoare, cercetate pentru evaporarea a 20 de tone de carne!

Două inspectoare din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj sunt cercetate pentru dispariția unei cantități de 20 de tone de carne și preparate din carne din abatorul societății Lexi Star, aflat în comuna Dănești. Ana Guță și Rodica Babău sunt cercetate de oamenii legi pentru infracțiunea de abuz în serviciu, fals și uz de fals. Cele două au fost deja audiate de polițiști, iar cercetările sunt în plină desfășurare.

Ana Guță și Rodica Babău, inspectoare în cadrul Compartimentul de Inspecție din cadrul DSVSA Gorj, sunt în centrul unui imens scandal. O notă de constatare pe care apare semnătura celor două a fost descoperită în mașina Anei Guță de către polițiști, după aproape un an de la întocmirea acesteia. Mai mult decât atât, documentul nici măcar nu fusese înregistrat la registratura DSVSA Gorj, dar, în schimb, s-a regăsit în contabilitatea firmei, fiind folosit la scăderea unei cantități de peste 20 de tone de carne și preparate din carne. Un specialist în acest domeniu ne spune că asta înseamnă cam două tiruri. Prin nota de constatare întocmită se stabilește că produsele erau depreciate și nu mai puteau fi destinate consumului, dând, în felul acesta, libertate societății să le scoată din evidențe.

Nu aveau competența să întocmească nota de constatare

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, cele două inspectoare nu aveau dreptul să întocmească nota respectivă, pentru că nu aveau delegație de deplasare la abatorul de la Dănești și nu intra în atribuțiunile de serviciu astfel de documente. Potrivit legislației, singurul îndreptățit să monitorizeze situația abatorului și carnea depreciată este medicul veterinar căruia i-a fost repartizat abatorul societății Lexi Star.
Valoarea cantității de carne trecută la capitolul depreciere este de aproximativ trei miliarde de lei.

Număr de înregistrare nereal

Nota de constatare a fost întocmită în luna iunie a anului trecut, dar a fost descoperită abia după un an, originalul aflându-se chiar în mașina Anei Guță, în urma cercetărilor efectuate de poliție. Documentul nu a fost înregistrat la DSVSA Gorj și avea un număr de înregistrare nereal.  Cele două inspectoare au fost audiate în urmă cu peste o lună. Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, Rodica Babău nu-și recunoaște semnătura trecută pe nota de constatare. Aceasta nu a vrut să comenteze, însă, ancheta desfășurată de oamenii legii: „Ceea ce am avut de spus am declarat polițiștilor. Nu am nimic să vă spun despre acesta caz. Sunt plecată pe teren și nu pot să vorbesc“.
Ana Guță a spus că nu știe care sunt acuzațiile care i se aduc: „Nu știu despre ce este vorba. Poate îmi spuneți dumneavoastră. Nu vă aud prea bine pentru că sunt în mașină“. Am mai încercat să o contactăm telefonic, dar aceasta nu a mai răspuns.

Lexi Star s-a ocupat de distribuirea cornului și laptelui în școli

Societatea Lexi Star s-a ocupat în ultimii ani de distribuirea produselor în școli, prin programul «Laptele și cornul». Ultimul contract încheiat pe o perioadă de patru ani a avut o valoare de aproximativ nouă milioane de euro.

„Documentul nu are valoare juridică“

Ion Iliuță, directorul DSVSA Gorj, a precizat că instituția nu este implicată pentru că cele două inspectoare se aflau în afara orelor de serviciu. Acesta spune că a avut o întâlnire cu polițiștii cu privire la acest caz: „Nota respectivă nu are relevanță juridică pentru că nu este întocmită în timpul serviciului și nu este înregistrare la unitate. Nu am văzut-o și nici nu am citit-o, dar din moment ce nu este înregistrată, aceasta nu poate avea valoare juridică. Polițiștii au trecut și pe la mine și ne-am salutat“.
Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, a confirmat cercetările care se fac, dar a precizat că acestea au în acest moment un caracter secret: „Dosarul este înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Se efectuează cercetări și sunt în faza în care nu pot fi făcute publice“.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , , , ,

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. john says:

  Cat timp ne mai persifleaza aceasta fosila comunista ,, care este ” vorba lui Vanghelie ?

  Thumb up 3 Thumb down 0

 2. io says:

  E mai groasa decat credeti voi.Apropo che dicere Iliuta?? Bre nene cred ca mata ai dat pe guse.E vorba de cascaval aici nu gluma.Puteeeeeeeee!!!!!!!!Are nr. si serie procesul verbal???? S-au dus fara acceptul directorului Iliuta?? Sa fim seriosi.Bre da ANSVSA ul nu stie nimic?? Au fost suspendate pe perioada anchetei asa cum dicere legea 188???
  Cum a venit politia si v-ati salutat si atat?? Bre da fraieri mai e baietii????Oare?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. gorjeanul says:

  ,,, Polițiștii au trecut și pe la mine și ne-am salutat“.”’ Ba nea’ Iliuta , ba da prosti ne crezi ? Altceva nu aveau politistii de facut , decat sa vina sa te salute ? Nea’ Caragea stie cu ce se ocupa politistii lui ? Ma nea’ Iliuta , comunist imputit , mergi ma nea’ Iliuta la pascut ,,,,,

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad