Anesteziștii de la Spitalul Județean Târgu-Jiu au rămas fără medicamente

Mai mulți anesteziști și medici ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au mers ieri la managerul privat al unității spitalicești pentru a se plânge că nu mai au medicamente anestezice care trebuie folosite la operații. O târgujiancă a fost nevoită să își ducă copilul bolnav la o clinică privată tocmai din cauza acestor lipsuri.

Medicii și anesteziștii au venit dis de dimineață în biroul managerului Cristian Vlădoianu, pentru a îi cere acestuia să rezolve problema lipsei unor medicamente anestezice necesare în operații. După ce au discutat zeci de minute cu managerul, angajații au părăsit spitalul, fără a face vreun comentariu cu privire la lipsurile cu care se confruntă. Cristian Vlădoianu a precizat că situația va fi rezolvată imediat, urmând ca medicii să aibă medicamentele de care au nevoie: „Cadrele medicale, o parte din medici, doresc ceea ce ne dorim și noi: să avem o aprovizionare corespunzătoare cu medicamente. Lipseau niște medicamente folosite în anestezie, a existat o discontinuitate în aprovizionare, lipseau de câteva zile, dar nu a fost perturbat actul medical. Culoarele de comunicare sunt stabilite în spital, problema a fost în mare rezolvată. Spitalul cumpără variante mai ieftine ale medicamentelor. Nu se poate estima mereu ce medicamente și cât se va consuma din ele. Totul a reintrat în normal”, a spus managerul Cristian Vlădoianu, de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

O mamă, revoltată de atitudinea medicilor

Lipsa anestezicelor a făcut și o victimă, cel puțin una, fiind posibil ca și alți pacienți să fi fost afectați. Diana Rușeț, o târgujiancă, a mers cu fiul său la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu pentru ca micuțul de 3 ani să fie supus unei intervenții ce necesita anestezierea. Plimbată de la cabinetul privat la unitatea medicală, femeia s-a trezit pusă în fața unei situații cunoscută spitalelor de la noi din țară: cadrele medicale lipseau și nici nu aveau anestezice: „Cu o zi înainte am fost cu băieţelul la cabinetul privat al medicului Stăniloiu pentru o carie la o măsea. El este mic de vârstă, nu voia să stea cuminte; fiindu-i și frică, medicul a decis să-i facă anestezie. A decis să ne cheme la spital, la chirurgie, marţi dimineaţa. L-am pregătit pe copil, peste noapte copilului i s-a umflat şi capul, eram foarte speriată. Când am ajuns la spital, la 8 dimineaţa, m-au băgat într-o rezervă şi mi-au spus să aştept. Am tot așteptat, copilului îi era deja foame, se plictisise. După două ore am mers să văd ce se întâmplă, dar, din păcate, comportamentul medicilor a lăsat de dorit. Mi s-a spus că nu am voie să le cer lor explicaţii, că anestezistul nu este în spital pentru că se află la Direcţia de Sănătate să facă grevă, că le lipsesc ceva medicamente, nu am înțeles exact. Am rămas cu un gust amar și am decis să îmi duc copilul la o clinică privată, în capitală”, a spus mama copilului.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Elena says:

    Prost articol ! In primul rand , umflatul din fotografie , parasutat politic in fruntea spitalului judeten ,castiga de zece ori mai mult decat orice medic primar , pentru nimic , in al doilea rand , faptul de a cere dreptate de la DSP este laudabil , nu asa cum este prezentat aici . Cat priveste optiunea doamnei pentru o clinica privata bucuresteana , isi permite ; corect ar fi fost sa se alature medicilor protestatari , sa ajute fie si doar cu un milimetru la indreptarea anomaliilor din sistemul sanitar .

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad