Angajaţii primăriei au început să adune câinii de pe stradă, după tragedia de la Bucureşti

•    Maidanezii, eterna problemă a autorităților din Târgu-Jiu

Chiar dacă autoritățile susțin că pe străzile din Târgu-Jiu sunt doar aproximativ 600 de maidanezi, mulți cetățeni contrazic aceste date și spun că numărul câinilor comunitari sare de 1.000. Anul acesta, aproximativ 600 de gorjeni s-au prezentat la spital, după ce au fost mușcați de maidanezi.

Întâmplător sau nu, după incidentul de la București, acolo unde un copil de doar patru ani a murit după ce a fost sfâșiat de o haită de câini comunitari, angajații de la Serviciul de Ecarisaj (din cadrul Edilitara Public SA), au ieșit, ieri, pe străzi, la vânătoare de maidanezi. Directorul acestei instituții spune că hingherii sunt pe teren în fiecare zi, dar unii cetățeni spun că nu îi văd cu lunile prin cartierele în care locuiesc. „Eu stau pe Bradului și am cel puțin șase câini în cartier. Bine, am și vecini care le dau să mănânce! Nu am văzut niciun hingher în ultimele câteva luni pe la noi prin cartier!”, a spus Adrian, un târgujian. „Angajații de la ecarisaj sunt pe străzi în fiecare zi, adună câinii comunitari și îi duc la adăpostul canin. La Centrul Canin avem 315 câini, dintre care 95% sunt sterilizați. De la începutul anului și până în prezent am reușit să dăm în adopție aproximativ 80 de patrupede, în general masculi. Am dat 40 cu acte, restul fără. Transhumanța canină este principala problemă a noastră. Pe străzi avem maxim 600 de câini, avem 32 de cartiere și credem că sunt cam zece maidanezi în cartier, mai mulți la periferie”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA.

Târgujienii, sătui de maidanezii de pe străzi

Din ce în ce mai mulți târgujieni trimit mesaje (pe diverse căi – n.red.) edilului Cârciumaru, plângându-se de numărul mare de câini comunitari care umblă nestingheriți pe străzile din cartiere. „Zona în care locuiesc este expusă pericolului din cauza câinilor vagabonzi, care sunt în număr foarte mare. Acești câini sunt foarte periculoși pentru copii, cât și pentru adulți. Au fost chiar dăți când au atacat câteva persoane din cartierul nostru. Câinii reprezintă un risc pentru noi toți”, a spus o târgujiancă. „Lângă calea ferată, unde se spală vagoanele, seara nu se poate dormi de câini și de sirenele locomotivelor. Știu că sirenele nu pot fi oprite, dar ce facem cu patrupedele? Zona strada Oltețului cu 1 Decembrie 1918 și calea ferată-autogară sunt paradisul câinilor fără stăpân. Când o să vină ecarisajul să mai împuțineze din ei?”, se întreabă un alt cetățean. „Vă rog să luați măsurile necesare pentru ca pe strada Calea București (toată zona de la Coloana Infinitului până la Petrom) să nu mai existe haite întregi de câini, înfricoșătoare”, scrie Neacșu Dora pe site-ul www.domnuleprimar.ro

Sute de persoane, mușcate de maidanezi

Săptămânal, la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu se prezintă cetățeni mușcați de maidanezi. Oamenii le solicită ajutorul medicilor și își fac vaccinul antirabic. „De la începutul anului și până în prezent am avut aproximativ 600 de pacienți care au fost mușcați de câini. 60% dintre acești pacienți sunt mușcați de câinii maidanezi. Recomandările sunt de a nu fi neglijate mușcăturile, cei mușcați trebuie să se prezinte la medic. Plaga respectivă trebuie spălată din abundență cu apă și săpun, ștearsă ușor și curățate cu betadină. Este obligatorie prezentarea la medic”, a spus Mariana Gridan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Târgu-Jiu.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad