Aproape jumătate din femei suferă de o boală INCREDIBILĂ

Nemulţumirea în ceea ce priveşte viaţa sexuală se datorează unei boli uimitoare care afectează, se pare, aproape jumătate din femeile care întreţin raporturi sexuale frecvente. Acestea sunt datele care au fost puse în evidenţă de cel mai recent studiu în ceea ce priveşte sănătatea.

Uscăciunea mucoasei vaginale este afecţiunea care dă bătăi de cap atâtor femei. 44% dintre femeile cu vârsta cuprinsă în intervalul 25-60 ani care suferă de uscăciunea mucoasei vaginale declară că nu au luat nicio măsură în urma identificării acestei afecţiuni.
23% dintre respondentele care nu şi-au tratat afecţiunea se pierd în concluzii grăbite de genul „Am crezut că se rezovă de la sine” , „Am crezut că aşa sunt toate femeile”, „Am crezut că este din cauza stresului” sau „Am crezut că este din vina partenerului”.
Doar 11% dintre respondentele care suferă de uscăciunea mucoasei vaginale declară că s-au informat şi şi-au autoadministrat diferite tratamente, în timp ce numai 5% au ţinut cont de sfatul farmacistului.

Iată cele 5 simptome sunt frecvent asociate cu uscăciunea vaginală:
- Dureri în timpul actului sexual
- Sensibilitate constantă / arsuri / iritaţii în zona vaginală
- Nelubrifiere locală – senzaţie de uscăciune de-a lungul zilei
- Dureri sau sângerare uşoară în timpul actul sexual / după actul sexual
- Arsuri la urinare.
Cine e afectat de această boală? 3 categorii principale de femei sunt afectate de uscăciunea vaginală:
- Femeile însărcinate sau care alăptează;
- Femei care au o viață stresantă sau care consumă anticoncepționale orale;
- Femei aflate la premenopauză sau menopauză.
Şi alte caracteristici ale româncelor au ieşit la iveală în urma studiului- 46% dintre femei nu au fost deloc la un control ginecologic în ultimul an. Alte 27% vizitează medicul ginecolog o singură dată pe an. Cel mai des vizitează medicul ginecolog femeile însărcinate, la polul opus aflându-se femeile aflate la menopauză.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad