Aproximativ 100 de elevi, cu păduchi

În şcolile şi grădiniţele din Gorj au fost descoperiţi, în urma examenului epidemiologic, copii cu păduchi. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj susţine că numărul cazurilor înregistrate este mai mic decât anul trecut.

După începerea fiecărui an şcolar, medicii efectuează triaje epidemiologice în unităţile de învăţământ din judeţ pentru depistarea bolilor acute sau cronice şi încearcă să îndepărteze sursele de infecţie. Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj au verificat, în cursul lunii septembrie, elevii din toate unitățile de învățământ de pe raza județului nostru. Potrivit reprezentanților DSP Gorj, un număr de 96 de elevi au fost depistați cu păduchi și le-au fost administrate tratamente specifice pentru a scăpa de problemă. Elevii depistaţi cu păduchi au fost deparazitaţi în şcoli şi la cabinetele individuale de către medicii specialişti. Aceştia sunt ţinuţi sub observaţie şi s-a făcut şi ancheta socială a familiilor din care provin. Copiii care au fost descoperiţi cu paraziţi au primit şi acasă substanţe pentru a se trata. „Toate cazurile de pediculoză au fost descoperite în urma controlului angajaţilor DSP Gorj cu ocazia începerii anului şcolar. Verificările s-au întins pe o perioadă de câteva săptămâni, potrivit celor de la DSP Gorj. Elevii depistaţi cu păduchi au fost supuşi unor tratamente deparazitare cu substanţe speciale, iar la recontrol, niciunul nu a mai avut probleme. Am găsit 96 de elevi cu pediculoză, dintre care 62 în mediul urban și 34 în mediul rural. În grădinițe au fost găsiți 14 preșcolari cu pediculoză, în școlile generale – 71 și în licee – 11. În timpul controlului au mai fost depistați și 271 de elevi răciți, cu viroze. În total, în această perioadă au fost verificați 55.623 de elevi și preșcolari”, a spus Elena Pițian, purtătoarea de cuvânt a DSP Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad