Aproximativ 2.000 de gorjeni îngroașă rândurile șomerilor

Aproximativ 1.600 de absolvenți vor îngroșa rândurile șomerilor după ce și-au depus dosarul pentru a beneficia de indemnizație. Din păcate, chiar vara aceasta și în prima lună de toamnă, sute de gorjeni își vor pierde locurile de muncă.

În prezent rata șomajului este de 6,99 %, însă la începutul toamnei așteptările sunt ca aceasta să crească până la 7,5 %, și asta din cauza faptului că peste 1.555 de absolvenți de liceu, școli profesionale sau chiar facultăți și-au depus cereri de intrarea în șomaj la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. „Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat în data de 29 iulie. Din cei 1.555 de absolvenţi, 1.337 sunt tineri care au absolvit un liceu de specialitate. Au mai depus dosare 12 absolvenţi de liceu teoretic, trei de şcoli de maiştri, unul de şcoală postliceală, trei de şcoală profesională şi 199 sunt absolvenţi de învăţământ superior. Au avut obligaţia să îşi depună primul dosar de la data absolvirii şi până la 29 iulie. Acum vor trebui să depună un al doilea dosar pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj de 250 de lei care se acordă timp de şase luni. Anul trecut am avut 2.290 de absolvenţi care au depus dosarele la AJOFM pentru a beneficia de ajutorul de şomaj”, a Romo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

Noi concedieri

Sute de gorjeni vor rămâne fără locuri de muncă în această vară și la toamnă. Din păcate, numărul celor care vor rămâne fără un loc de muncă este destul de mare. Primii care pleacă acasă sunt cei 330 de angajați de la SindJilț. De astăzi, 1 august, ei rămân șomeri. „Din notificarea transmisă la AJOFM vor fi concedieri la Hidroconstrucția, în prima etapă vor fi concediate 159 de angajați de la 25 septembrie, iar motivul concedierilor este lipsa finanțărilor, sistarea investițiilor, lipsa acută a lucrărilor. La SindJilț vom deplasa joi trei persoane pentru a vedea care este situația, pentru a prelua dosarele celor 330 de angajați care vor fi concediați”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Categoria: Social

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. adi says:

    Traiasca Ponta,traiasca USL…!Avem premier din Gorj…!Numai bine tuturor sustinatorilor lui Ponta…!Unii o duc bine…!,,Trec ai nostri, vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii…!

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad