Aproximativ 20 de gorjeni au decedat în urma unor accidente rutiere

De la începutul anului și până în prezent, 18 gorjeni și-au pierdut viața în accidente rutiere grave și alte zeci de persoane au fost rănite. Numărul accidentelor grave este în scădere față de anul trecut.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, anul acesta 18 gorjeni au decedat după ce au fost victimele unor accidente rutiere. În perioada mai sus amintită au avut loc 65 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul acestor persoane și rănirea multor altora. Ca urmare a acţiunilor preventive desfăşurate în trafic de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, riscul rutier pe drumurile publice din judeţ a mai scăzut. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere le reprezintă: indisciplina pietonilor, viteza neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului. Pentru impunerea legislaţiei rutiere, poliţiştii au organizat mii de acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Pentru menţinerea acestui trend descrescător în ceea ce priveşte accidentele şi consecinţele care pot rezulta din producerea de evenimente rutiere, poliţiştii rutieri au organizat acţiuni în care au fost angrenate în sistem cascadă, pe principalele drumuri naţionale de pe raza judeţului, echipamentele video-radar. Anul 2012 a însemnat mai multe accidente rutiere grave și mai mulți gorjeni decedați în urma acestor evenimente față de 2011. În cursul anului trecut au avut loc 102 accidente grave, cu zece mai multe ca în 2011. În urma acestor evenimente și-au pierdut viața 42 de gorjeni și au fost răniți grav alți 79 de participanți la trafic. Majoritatea accidentelor grave au avut loc la sfârșitul săptămânii, iar principala cauză a producerii lor a fost viteza excesivă.

Acțiuni de prevenție

Poliţiştii rutieri au fost angrenaţi în acţiuni privind identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto ce conduc autovehicule  pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru prevenirea accidentele rutiere în care victime pot fi pietonii, au fost activate patrule şcolare şi au fost desfăşurate, cu ajutorul instituţiilor media şi al unităţilor şcolare, campanii ce au avut ca scop prezentarea consecinţelor nefaste la care se expune această categorie de participanţi la trafic, în cazul în care nu respectă legislaţia rutieră în vigoare. În cadrul acestor campanii de prevenire au fost distribuite tuturor categoriilor de participanţi la trafic pliante şi flyere cu caracter preventiv. Poliţiştii rutieri vor continua acţiunile în trafic, cu precădere urmărindu-se combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad