„Ar fi cazul ca toate astea să înceteze!”

Tehnicianul Pandurilor, Cristi Pustai, pare să fie nevoit să susţină un nou „meci”, dar în afara terenului de joc. Blocarea conturilor de la clubul de fotbal gorjean, în urma ultimelor descinderi ale DNA şi poliţiei, au dat peste cap activitatea echipei Pandurii, iar antrenorul Pustai a ţinut să ia poziţie. „Principalul” de pe banca olteană nu pare să înţeleagă de ce totul se întâmplă într-un moment în care se scrie istoria locală pe plan fotbalistic.

 

Am discutat şi cu domnul preşedinte despre această situaţie, vă daţi seama că nu poţi să stai liniştit ca antrenor în faţa acestor lucruri. E clar că, mai ales acum, echipa are nevoie de linişte.
Cristi Pustai, antrenor Pandurii Tg-Jiu

Deşi au trecut zile bune de la vizita organelor de control abilitate, abia acum apele par a fi tulburate cu adevărat în curtea clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Însă de această dată e vorba chiar despre echipa antrenată de Cristi Pustai, care îşi vede afectată activitatea. Într-un moment în care formaţia de fotbal gorjeană este angrenată în trei competiţii majore – Europa League, Liga I şi Cupa României, Pustai reclamă faptul că îi sunt puse beţe în roate, atât lui, cât şi jucătorilor. În plus, tehnicianul susţine că starea de tensiune este acum mai mult decât oricând prezentă în sânul echipei Pandurii. „M-aş fi aşteptat la mai multă susţinere pe toate planurile. Şi din interior, şi din afară. Dar văd că din momentul în care lucrurile merg foarte bine, încercăm să dărâmăm totul cu fel de fel de şicane. Pentru că degeaba încercăm să spunem că echipa nu este afectată, ea chiar este afectată! Oricât ai privi strict spre plan sportiv, nu are cum să nu te intereseze celălalt plan. În acest moment clubul este blocat. Dacă mergi la club, nu poţi să vorbeşti cu nimeni pentru că noi avem controale peste controale. În vară am înţeles că au fost, acum au venit şi mascaţii, mai urmează să mai vină şi pe aici, la echipă, să ne ancheteze şi pe noi! Încercăm să facem notă separată, că avem o activitate sportivă, dar implicit şi noi suferim. Conturile sunt blocate, jucătorii nu îşi pot lua salariile, se creează o stare de tensiune. Nu cred că este normal acum, când există cele mai bune rezultate în istoria clubului. Să ajungi să blochezi toată activitatea clubului…”, declară Cristi Pustai.

Alături de Condescu

Aflând probabil de războiul purtat de preşedintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, cu directorul C.E.O., dar şi cu mai mulţi lideri politici locali, tehnicianul Cristi Pustai pare a fi de partea şefului său. Sau cel puţin atunci când vine vorba despre funcţia de conducător la Pandurii, Pustai apreciindu-i meritele lui Condescu de până acum: „Nu trebuie să uităm că, până la urmă, rezultatele şi tot ceea ce s-a făcut aici este opera jucătorilor, a staff-ului tehnic, dar şi a conducerii, respectiv a domnului Condescu. El a avut răbdare să construiască ceva care în urmă cu câţiva ani era precum ABA ! (n.r. – un an în divizia A, un an în divizia B, un an în divizia A)”, crede antrenorul pandurilor. Cert este că şi elevii lui Cristi Pustai şi-au declarat sprijinul pentru „boss-ul” Marin Condescu. Mijlocaşul Alexandru Ciucur îi ţine chiar pumnii strânşi preşedintelui de la Pandurii în războiul acestuia: „Ştim şi noi de prin ziare ce s-a întâmplat în ultima vreme. Dar încercăm să rămânem concentraţi pe fotbal şi suntem alături de domnul Condescu, chiar dacă e problema dânsului. Oricum avem încredere în domnul preşedinte şi sunt sigur că este nevinovat şi va rămâne alături de echipă”.

„Lucrurile puteau fi lămurite în alt mod…”

Chiar dacă ancheta desfăşurată de DNA şi poliţie vizând clubul Pandurii Târgu Jiu este în plină desfăşurare, antrenorul grupării de fotbal gorjene, Cristi Pustai, este convins că preşedintele C.A., Marin Condescu, va ieşi basma curată. Pustai nu crede deloc faptul că ar fi ceva în neregulă cu modul de administrare de la clubul Pandurii, iar ultimele descinderi ale organelor statului sunt total inoportune. Tehnicianul face apel ca „toate astea să înceteze”: „Sunt convins că toate lucrurile puteau fi lămurite în alt mod. Din păcate, infractorii sunt trataţi altfel… Parcă e tipic românesc: când un lucru merge bine, trebuie să facem cumva să nu mai meargă. E adevărat că noi depindem de bani, performanţa nu se poate obţine altfel, dar sincer, anul acesta Pandurii s-a autofinanţat. Prin vânzările de jucători şi prin rezultatele sportive. Obţinerea locului II în campionat a adus nişte venituri însemnate… Deşi nu era de datoria mea, dar fiind direct implicat prin afectarea activităţii mele sportive, eu am cerut preşedintelui să văd şi eu actele acelea de care se tot discută, cum au fost cheltuiţi nişte bani. Pentru că nu poţi să mai fi neutru din momentul în care toată activitatea mea este frânată. Însă, văzând cheltuielile şi veniturile, m-am cam lămurit şi probabil şi dumneavoastră, cărora v-au fost prezentate nişte documente. Aşa că, după părerea mea, ar fi cazul ca toate astea să înceteze!” Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, este cercetat de autorităţi sub acuzaţia de fals, uz de fals şi spălare de bani într-o afacere ce ţine chiar de clubul pe care-l păstoreşte. Pe scurt, Condescu ar fi împrumutat Pandurii cu 2,2 milioane de lei, iar apoi şi-ar fi recuperat suma fără a trece în registrele contabile această operaţiune. De asemenea, Condescu este cercetat şi privind  modul în care firma ce asigură tichetele de masă pentru mineri şi energeticieni a încheiat cu echipa de fotbal un contract de cesiune de creanţe de 1,7 milioane de lei. În urmă cu 9 zile au avut loc mai multe percheziţii, la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie. Condescu a prezentat, duminica trecută, o situaţie a creditelor personale luate de la bănci pentru a ajuta echipa de fotbal, el susţinând că dacă „unii” îl vor reţinut, îşi poate pune singur cătuşe la mâini, cu condiţia „să fie linişte” la club. „Trebuie să fii cel puţin scrântit la cap sau orbit de ură să crezi că un om care riscă atât, aducând la club 1,9 milioane de euro din credite personale, cu care putea face orice, poate face fapte ilegale sau penale. Înseamnă că lumea ori a înnebunit, ori nu suntem într-o situaţie normală”, a declarat Condescu.

Categoria: Sport

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad