Arestul patroanei de la Lexistar și al complicei de la DSVSA a fost prelungit

Tribunalul Gorj a prelungit, la sfârșitul săptămânii trecute, măsura arestării preventive față de Maria Lupulescu, administrator al firmei Lexistar din Târgu-Jiu, și al medicul veterinar Ana Guță, consilier în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj.

Arestul preventiv a fost prelungit cu 30 de zile, pentru Maria Lupulescu, iar pentru Ana Guță, cu 20 de zile. Astfel, patroana firmei Lexistar va sta în arest cel puțin până în Ajunul Crăciunului, în timp ce Ana Guță are mandat de arestare preventivă până pe data de 21 decembrie. Cele două inculpate pot declara recurs împotriva sentinței Tribunalului Gorj la Curtea de Apel din Craiova.
Ana Guță și Maria Lupulescu sunt urmărite penal de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Consiliera de la DSVSA Gorj, care este suspendată din funcție în prezent, este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual, iar Maria Lupulescu este pusă sub urmărire penală pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și instigare la fals și uz de fals. Potrivit anchetatorilor, aceasta a valorificat carne și produse din carne în valoarea peste 62 de miliarde de lei vechi și, prin documentele falsificate de angajații DSVSA Gorj, s-a sustras de la plata de taxe către bugetul de stat în sumă de aproape 13 miliarde de lei.

Un alt angajat al DSVSA Gorj, după gratii

Săptămâna trecută, un alt angajat al DSVSA Gorj a ajuns după gratii. Dumitru Firiza a fost arestat preventiv de Tribunalul Gorj pe o perioadă de 29 de zile. Acesta este urmărit penal pentru comiterea  infracţiunilor de fals intelectual şi complicitate la evaziune fiscală. Acesta a întocmit, în toamna anului 2011, două certificate sanitar-veterinare, în care se menţiona fictiv «carne şi produse din carne ce nu sunt destinate consumului uman» în cantitate de 44, respectiv 41 de tone, documente care au fost folosite de Maria Lupulescu, în baza cărora aceasta a diminuat stocul scriptic al societăţii comerciale la care este administrator, până la valoarea zero.

Categoria: Eveniment

Tags: , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. cristinacristina says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad