Aşa întreţinem corect ecranul televizorului

Te-ai săturat de petele de degete şi murdărie care apar pe ecranul televizorului? Nu uita că aceste suprafeţe sunt foarte sensibile şi, dacă nu ştii cum să le cureţi, le poţi strica. Iată câteva sfaturi utile.

Plasma şi ecranul LCD necesită o îngrijire aparte. Chiar şi aşa, curăţarea acestor suprafeţe poate fi făcută rapid şi fără riscuri. Uite cum trebuie să procedezi!

Apă distilată pentru ecranul LCD

Pentru curăţarea ecranului LCD ai nevoie de apă distilată şi o cârpă moale, din bumbac. Apa trebuie pulverizată pe cârpă în aşa fel încât bumbacul să se umezească, nu să fie ud. Curăţa apoi ecranul uşor, cu mişcări circulare, fără să apeşi prea tare. Dacă trebuie să elimini urme persistente, accelerează mişcările circulare, dar fără să apeşi mai tare.

Şterge cu o cârpă din bumbac plasma

Acest tip de ecran este foarte sensibil. Înainte de a te apuca de curăţat,citeşte manualul de instrucţiuni şi recomandări ale producătorului. Dacă se permite utilizarea unui lichid de curăţare, atunci acesta trebuie pulverizat pe o cârpă din bumbac şi în nici un caz direct pe ecran. După ce ai trecut cârpa umedă pe întreaga suprafaţă a ecranului, usucă-l cu o altă cârpă curată şi uscată.

Uite ce nu trebuie să faci

- Nu aplica soluţiile de curăţat pulverizând direct pe ecran (soluţia se poate scurge şi poate provoca un scurtcircuit).
- Nu folosi şerveţele de hârtie pentru că acestea pot zgâria ecranul.
- Nu apăsa, nu şterge viguros.
- Nu folosi soluţii care conţin apă minerală, apă de la robinet, amoniac, alcool etilic, care distrug suprafaţa ecranului sau îl pătează permanent.
- Nu şterge plasma sau ecranul LCD în timp ce televizorul este deschis.

www.click.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad