Asociația „Inimi de Gorjeni” ajută un copil să trăiască

Prin programul „Ajutoare de urgență”, Asociaţia Inimi de Gorjeni sprijină familiile nevoiașe cu ajutoare alimentare, îmbrăcăminte, achitarea unor datorii restante la energie electrică, gaze, lemne de foc, materiale de construcții pentru refacerea unor locuinţe etc. În primele șase luni ale acestui an, pe lângă desfășurarea altor programe, acest ONG a ajutat cu îmbrăcăminte și adăpost un minor. Băiatul are mare nevoie de sprijin financiar.

Potrivit reprezentanților Asociației „Inimi de Gorjeni”, minorul Ş.V. are o poveste de viață tulburătoare, fiind nevoit de o vârstă fragedă să se descurce singur. Băiatul se află găzduit în Centrul de Primire în regim de urgenţă Târgu-Jiu. El s-a născut în cadrul relaţiei de concubinaj dintre părinţii săi și a locuit timp de 11 ani în judeţul Călăraşi, iar până în anul 2008, timp de doi ani, familia a locuit în oraşul Topoloveni, judeţul Argeş. În anul 2008, după separarea părinţilor copilului, mama lui s-a mutat într-o comună din judeţul Gorj împreună cu cealaltă fiică, Ş.F, la domiciliul actualului soţ, S.C., iar tatăl copilului, Ş.D-L., s-a mutat la domiciliul mamei sale, judeţul Buzău. În intervalul martie 2009 – septembrie 2009, la solicitarea lui, copilul a locuit alături mama sa, în judeţul Gorj, unde a absolvit clasa a VI-a. Din luna septembrie 2009, după ce părinţii copilului s-au înţeles ca sora băiatului să rămână în grija mamei, iar copilul să locuiască la domiciliul tatălui, judeţul Buzău, acesta s-a mutat la domiciliul tatălui, unde a absolvit clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a la Liceul Tehnologic Lopătari.

Bătut de tată, muncea ca să aibă ce mânca

Între tată şi copil a existat o relaţie tensionată: tatăl lui, consumator de alcool, îşi cheltuia puţinul venit pe care îl obţinea din muncile agricole ocazionale, pentru procurarea de alcool şi ţigarete. În plus, copilul a povestit că a fost de multe ori lovit de tatăl lui, când se afla sub influenţa alcoolului, şi că era nevoit să se întreţină singur, muncind la un gater din localitate, pentru a-şi asigura hrana şi rechizitele necesare pentru şcoală. Din această cauză, Ş.V. a cerut mamei sale, în vara anului 2012, să-l găzduiască. Acesta a locuit, din nou, şase luni, până în luna februarie 2013 la domiciliul mamei, când a fugit şi de acolo, în judeţul Olt, la o fermă, unde a muncit la îngrijirea animalelor. În data de 12 aprilie, Ş.V s-a prezentat la sediul Centrului de primire în regim de urgenţă Târgu-Jiu, solicitând găzduire şi sprijin, motivând că actualul soţ al mamei nu a mai fost de acord să-l reprimească la domiciliul lui, iar la domiciliul tatălui nu se mai poate întoarce din cauza faptului că acesta consumă alcool. Copilul are nevoie să beneficieze de găzduire, întreţinere, sprijin pentru continuarea cursurilor şcolare şi pentru pregătirea lui în vederea integrării socio-profesionale. Având în vedere gravitatea situaţiei sociale în care se află, lipsa mijloacelor financiare, Asociaţia „Inimi de Gorjeni” a achiziţionat îmbrăcăminte/încălţăminte în valoare de 150 lei. Cei care doresc să îl ajute sunt rugați să ia legătura cu reprezentanții Asociației „Inimi de Gorjeni”.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad