Au dat cinematograful pe ștrand și plimbări

Târgujienii nu prea mai merg la cinematograf. Mulți tineri preferă să meargă la ștrand sau la munte. În lunile de vară a scăzut considerabil numărul biletelor vândute.

Degeaba se laudă târgujienii că au cel mai modern cinematograf 3D din România, pentru că în lunile de vară nu prea îi mai calcă pragul. Cei mai mulți tineri preferă să își petreacă timpul liber la ștrandurile și piscinele din oraș sau să meargă la munte, în drumeții sau în mediul rural. Ion Duțică, angajat al Cinematografului Sergiu Nicolaescu, spune că vara este un lucru destul de obișnuit ca tinerii să meargă la ștrand în loc să vină la film. „A scăzut numărul de spectatori comparabil cu perioada de debut a cinematografului. Oricum, noi ne așteptam la așa ceva, mai ales că este vară și tinerii au atâtea alternative la distracție și la petrecerea timpului liber. În decembrie am avut încasări de peste1,5 miliarde lei vechi, iar acum, în luna iunie, de exemplu, am vândut bilete de 1 miliard lei vechi. Nu am scăzut cu mult, dar este o scădere. Întotdeauna lucrurile pot merge și mai rău!”, a declarat Ion Duțică.

Singurul cinematograf din Gorj

Abia în iarna anului trecut, autoritățile locale, alături de România Film, au reușit să inaugureze singurul cinematograf din județul Gorj. Deși, pe vremea comunismului, doar în municipiul Târgu-Jiu existau două cinematografe, altul la Motru și încă unul la Țicleni, în prezent, gorjenii au un singur astfel de loc de petrecere a timpului liber. Cinematograful 3D are o capacitate de 300 de locuri, iar modernizarea sa a costat 250.000 euro. Clădirea nu mai beneficiase de lucrări de reabilitare de peste 30 de ani. Sala de cinema beneficiază de încălzire şi de aer condiţionat. „S-au schimbat scaunele vechi şi rupte cu fotolii ultramoderne, s-a înlocuit ecranul cu unul Silver Screen şi s-au înlocuit aparatele de proiecţie cu unele digitale de ultimă oră, ce pot reda filme în varianta 2D şi 3D, la standarde de imagine ultramoderne. Un bilet la un film 2 D costă 10 lei, iar la o peliculă 3 D, 15 lei. Avem și aer condiționat, avem condiții foarte bune. Tinerilor le place aici, când îi întreb dacă le-a plăcut, nu a fost unul care să îmi spună că nu! Este un cinematograf foarte modern, cel mai modern din țară”, a spus Ioan Duțică.

Distracții de vară

Tinerii din Târgu-Jiu au la dispoziție mai multe ștranduri și piscine, și în municipiu, dar și în apropierea localității. La Cinematograful Sergiu Nicolaescu vin și tineri din alte localități: „Am fost la câteva filme la acest cinematograf, îmi place foarte mult. Locuiesc în orașul Țicleni. Avem acolo o piscină foarte tentantă, merg destul de des, dar uneori prefer o seară la film uneia la piscină. Am venit chiar și la premiere, de obicei, atunci biletul este mai scump. Adevărul este că merită, au condiții, una este să vezi filmul la cinematograf și alta acasă, pe calculator”, a afirmat Cornel Țicleanu. „Am venit de câteva ori la film, în special luni seara. Lunea au reducere la bilet. Îmi place și am fost foarte mulțumită de condiții. Ca distracție de vară, am mai fost la piscină, la Arcani, și în mici excursii de două zile la Dunăre sau Hunedoara. Și la Negomir, la părinți, la casa de la țară!”, a spus Ramona Florescu, din Târgu-Jiu.

Categoria: Actualitate

Tags: , ,

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. mmm says:

  Pe vremea comunismului, în municipiul Târgu-Jiu existau trei cinematografe: Dacia, Victoria si 23 August (actualul teatru), asa ca mai documentati-va inainte sa scrieti articole.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. anonimc says:

  Rectificati la filmele 3D s-a majorat tariful si la 20 lei selectiv fara nici un motiv.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Florin says:

  Cel mai modern cinematograf din Romania ? Ha ha ha
  Avem IMAX la Tg-Jiu cumva ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad