Au dat sentinţă unui mort! Magistrații gorjeni au respins cererea lui Ion Pătruț de întrerupere a pedepsei

•    Hotărârea e cu recurs

Magistrații Tribunalului Gorj au dat, miercuri, sentința în judecarea cererii de întrerupere a pedepsei lui Ion Pătruț, fostul patron al Macofil, actualmente decedat. Judecătorii i-au respins decedatului cererea și au decis că acesta poate ataca sentința cu recurs (!).

Magistrații gorjeni au judecat cererea de întrerupere a executării pedepsei a lui Ion Pătruț, decedat pe data de 2 august. Ce este ilar, pe lângă faptul că au judecat cererea unei persoane care, între timp, a decedat, este și că magistrații au respins acțiunea lui Ion Pătruț și au decis că sentința poate fi atacată cu recurs. „Tip soluție: respinge cererea Soluția pe scurt: sentința penală nr. 224 din 28.08.2013- Respinge cererea de întrerupere executare pedeapsă. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 28.08.2013 la Tribunalul Gorj. Document: Hotărâre  224/2013  28.08.2013”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj. Ion Pătruţ, acţionarul majoritar al firmei Macofil SA Târgu-Jiu, a decedat pe 2 august într-un spital din Bucureşti, după trei luni de detenţie din cei aproape trei ani şi jumătate pe care îi avea de executat la Penitenciarul Târgu-Jiu. Avea 74 de ani și suferea de o boală cruntă. Fostul patron al Macofil a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie în luna februarie 2011 pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă calificată, uz de fals în formă continuată şi sprijinirea unui grup infracţional.

E posibil ca familia să nu fi depus actele de deces la Tribunal

Pe 4 iulie, în numele lui Ion Pătruț a fost depusă la Tribunalul Gorj o cerere de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale. Primul termen s-a judecat pe 31 iulie, dar  magistraţii au decis să amâne judecarea acesteia până pe data de 28 august pentru a se putea primi un raport de expertiză medico-legală de la Institutul Naţional „Mina Minovici” Bucureşti, unde Ion Pătruţ urma a fi diagnosticat pentru a se putea stabili dacă va fi eliberat sau nu. Pe 28 august, magistrații au respins cererea, însă cel care făcuse solicitarea a decedat între timp. Să nu fi știut magistrații că Ion Pătruț a decedat pare greu de acceptat, chiar şi pentru reprezentanţi ai Tribunalului. Singura explicație logică, dar și singura acceptată de surse judiciare, este aceea că poate familia nu a depus la tribunal actele care arătau că acesta a murit.

Categoria: Eveniment

Tags: , ,

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. costy says:

  am ajuns del lumiii…
  asa ceva nu s-a mai pomenit decit in justitia gorjana.
  rusine.
  familia este vinovata?
  o simpla adresa la starea civila si rezolva totul.
  o zi buna

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. lexx says:

  @ costy:
  Sa te fereasca Dumnezeu de judecatorul fara carte caci acesta te judeca dupa cele auzite

  Thumb up 2 Thumb down 0

 3. denis says:

  cea mai corupta si mizera judecatorie din Romania este cea din Tg-Jiu

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. titu says:

  pentru comentatorii intrigati de decizia judecatorilor : legea spune clar ca daca cel care a introdus actiunea a decedat , se respinge actiunea ….simplu si logic !!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad