Au început probele orale la Bacalaureat

Prima probă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, a avut loc ieri. La nivelul judeţului Gorj, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 267 de elevi.

2.456 de absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Gorj, care nu au promovat examenul în acest an sau în sesiunile anterioare, vor participa la a doua sesiune a Bacalaureatului. 1.722 dintre cei 2.456 de candidaţi fac parte din promoţia 2012-2013, iar 734 sunt absolvenţi din anii trecuți. Sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat a debutat luni, cu proba orală de Limba română. Astăzi începe şi proba de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, probă care se va încheia miercuri, 21 august. La nivelul judeţului Gorj, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 312 candidaţi. Alţi 275 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine, în intervalul 22-23 august, proba de evaluare a competenţelor digitale.

1.333 de elevi, înscriși la probele scrise

1.333 de elevi din judeţul Gorj s-au înscris la probele scrise. Proba scrisă  de Limba şi literatura română va fi urmată, pe 28 august, de proba obligatorie a profilului. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 1.459 de elevi – 1.438 la Matematică şi 21 la Istorie. „Proba la alegere a profilului şi specializării, la care s-au înscris 1.496 de candidaţi, se va desfăşura în data de 30 august. Cei mai mulţi candidaţi – 885 – au optat pentru Biologie. De asemenea, 367 candidaţi au optat pentru disciplina Fizică, 102 pentru Chimie şi 142 pentru Geografie”, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad