Au înnebunit…

Salcâmii! E o metaforă care desfată sufletele, fie ele şi obosite, împietrite. Dar ce ne facem în situaţia în care constatăm că au înnebunit nebunii?! Când am venit ieri în oraş, am văzut câteva coroane depuse la capătul podului „de peste Jii” şi m-a cuprins un sentiment de revoltă. Aproape că îmi venea să le iau şi să le arunc pe apă. Cei care au murit pentru principii, pentru neam, pentru ţara asta sunt veneraţi de cei care sugrumă, dezmembrează, ucid această țară pentru interesele şi bunăstarea lor. Oare dacă mâine ar fi un război, câţi dintre cei care astăzi conduc judeţul s-ar aşeza în fruntea mulţimii, hotărâţi să moară dacă este cazul, dar să nu cedeze o palmă de pământ? Da, o palmă de pământ. Mulţi dintre înaintaşii noştri au murit în lupte pentru că nu au vrut să cedeze acea palmă de pământ care putea să însemne pentru mulţi dintre ei încă viaţa. Privind oamenii de astăzi, îţi vine greu să crezi că, în urmă cu foarte puţin timp, acest popor a fost capabil de asemenea eroisme.  După o singură oră petrecută în faţa televizorului, îţi dai seama de pustiul în care am ajuns. Fără să tragem un singur foc de armă, am pierdut toată industria, aproape toate finanţele, suntem pe cale de a pierde şi toate resursele minerale, cât şi poate cea mai importantă bogăţie a României, amprenta pământului. În doar câteva luni, străinii vor putea legal să fie împroprietăriţi. Repet, şi toate astea fără să fi tras măcar un singur cartuş. Mă tot întreb, desigur, retoric, ce fel de oameni sunt aceşti contemporani ai mei? Ce fel de ţară mai este şi, mai ales, ce va mai fi România în aceste condiţii în care nu mai e nimic? Curând, foarte curând, şi terenurile pe care vom călca se vor afla în proprietatea altora, noi având în cazuri fericite, statutul de chiriaşi. Înţelegeţi acum de ce sunt revoltat pe cei de azi care comemorează vitejia celor de ieri? În urmă cu ceva timp, am participat la emisiunea „Dialogurile cetăţii”, realizată de Ovidiu Popescu, şi el, după părerea mea, un inadaptabil al lumii de astăzi. Din păcate însă, astfel de oameni sunt din ce în ce mai greu de întâlnit. În fine, m-a tot întrebat atunci dacă nu cumva exagerez, dacă nu cumva sunt un pesimist incurabil. Îi răspund acum că NU, cu toate că, pentru confortul meu, aş fi vrut să fiu doar aşa, un pesimist, şi atunci şi acum, însă nu reuşesc să găsesc nimic, dar nimic de care să mă agăţ, fiindcă trăim zilele de pe urmă ale unui încă stat, fost independent şi, mai ales, autonom.

P.S. Spune tu, Ovidiule, cât încă mai ai unde, sunt eu pesimist? Uneori, mă enervează calmitatea ta, aş vrea să fiu precum eşti tu, dar nu pot. Eu sunt aşa… „Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea şi ne întăreşte cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci. Amin”.

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Elena says:

  Oricat de ocrotitoare ar fi Cuvioasa , binele cu de-a sila nu functioneaza nici cu sfintii . Pesimistule , esti mult mai bun decat as fi putut fi eu vreodata !

  Thumb up 0 Thumb down 1

 2. costin says:

  nu te pot contrazice…!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. crina says:

  Bine zici in material. Degeaba se trag semnale de alarma ca nimeni nu le baga in seama. Suntem un popor de oameni lasi. Mai astept si alte editoriale de ale tale, cretule.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 4. inna says:

  @ costin:
  De ce oare?!Seara buna tuturor!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 5. titi says:

  Au pus coroanele să, arate fraierilor care i-au votat că, sunt recunoscători celor care s-au luptat și au murit și că sunt patrioți și le pasă și doar nu pun coroanele din buzunarele lor și că dacă ei nu făceau ce au făcut,pe front, mnealor ,unii din ei,nu aveau ce fura,demola ,vinde.Dacă ei ,morții și eroii neamului nu apărau pământul și bogățiile României ,mnealor cei ce l-au împușcat pe Ceaușescu,acum nu erau ce sunt,adică, trădători de neam și țară,cozi de topor,,demolatori, distrugători,delapidatori,manglitori
  ,șmenari,mantzogari,baroni,tâlhari,traseiști,milionari,miliardari de mucava,latifundiari ,fără pământ propriu ci ,furat,acaparat,etc,etc,etc.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 6. andra says:

  Am vazut interviul cu dvs! As dori sa il felicit pe realizator pentru calmitatea sa.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 7. Laura says:

  imi permit sa comentez “PS”-ul.
  daca ai fi calm,nu ai fi tu…tu esti ….asa……
  pesimist? nu….realist….DA !

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad