Au stat la coadă ore în șir pentru uleiul de la UE


Sute de târgujieni au petrecut ore bune la coadă, în fața sediului Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu pentru a-și ridica uleiul acordat gratuit de Uniunea Europeană. Oamenii s-au înghesuit și au înfruntat cu stoicism temperaturile ridicate pentru a fi siguri că își primesc alimentele.

Unii dintre beneficiari au venit de la miezul nopții în fața sediului Direcției de Asistență Socială Târgu-Jiu. Nu a contat deloc faptul că reprezentanții instituției anunțaseră categoriile care trebuiau să beneficieze de ulei şi zilele exacte când să se prezinte să ridice uleiul, aproape nimeni nu a ținut cont de recomandări. Cu toate că nu aveau dreptul să ridice luni uleiul, zeci de persoane au stat totuşi la coadă, în speranţa că nu vor pleca acasă cu mâna goală. S-a lăsat chiar cu vociferări din partea nemulțumiților. Peste şase mii de persoane din Târgu Jiu trebuie să primească raţia de ulei, dar Primăria Târgu Jiu a ales metoda bonurilor de ordine pentru a evita aglomeraţia. „Am primit listele de beneficiari, numărul lor este de 6.486, categoriile beneficiare au rămas aceleaşi. Am început distribuţia de luni, nu avem la acest moment în stoc decât uleiul, dar avem cantitatea pentru toate persoanele beneficiare, adică 32 de tone. Există cantitatea pentru absolut toată lumea, o spun ca să evităm aglomeraţia din primele zile. Noi o să ne organizăm ca de fiecare dată cu bonuri de ordine în fiecare zi. Vor primi doar cei care sunt pe aceste liste, de acum”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.


Zeci de mii de beneficiari

În total, pentru judeţul Gorj a fost alocată cantitatea de 233.671 litri de ulei, cu o valoare  totală netă de 1.290.562 lei, plus 309.735 lei TVA. De asemenea, în judeţul Gorj sunt 40.696 persoane eligibile pentru anul 2013 în cadrul  planului anual PEAD.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad