Austriecii vor să construiască un microaeroport la Stănești

O firmă din Austria se arată interesată de construirea unui aeroport lângă Târgu-Jiu. Potrivit specialiștilor în aviație, Târgu Jiul și zonele de lângă reprezintă un important nod aerian din țară, iar condițiile de aterizare și decolare sunt ideale pentru că nivelul curenților de aer este foarte redus.

Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat săptămâna trecută, într-o emisiune televizată, că un grup de investitori din Austria s-a arătat interesat de construirea unui microaeroport în nordul municipiului Târgu Jiu, mai exact în localitatea Stănești. Călinoiu a mai spus că o delegaţie din partea autorităţilor locale şi judeţene a fost prezentă în această lună în Austria, unde a avut loc o primă rundă de discuţii, urmând ca mai mulţi reprezentanţi ai investitorului austriac să sosească la Târgu Jiu, fiind așteptați între 17-19 august. „Viitoarea bază aeriană ar putea fi utilizată pentru curse de până la 24 de pasageri şi ar reprezenta o componentă importantă în infrastructura judeţului. În zona unde se intenţionează să se ridice microaeroportul a existat o bază aeriană militară, putând fi încă observate urmele fostelor hangare. Terenul este al autorităţii locale din Stănești şi este folosit în prezent ca izlaz comunal. Investitorii ar putea realiza microaeroportul în cadrul unui parteneriat public privat, prin concesionarea terenului pentru 49 de ani”, a declarat Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj. Dacă austriecii se vor răzgândi în ceea ce privește investiția, autorităţile judeţene vor realiza un proiect pentru a accesa fonduri europene nerambursabile.

Categoria: Actualitate

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad