Bâcoi, profesor violent: a bătut, fără motiv, un elev de clasa a XI-a

„Persona non grata” din învăţământul gorjean, exemplul negativ pentru oricine are pretenţia de a fi cadru didactic, Laurenţiu Bâcoi, profesorul de religie cu „pile” la Inspectoratul Şcolar şi cu protecţie din partea Mitropoliei Olteniei, a comis o faptă pentru care ar trebui să fie zburat definitiv de la catedră: marţea trecută a pălmuit, în curtea şcolii, un elev. Fiind nervos pentru că a fost muştruluit de directorul adjunct, pentru că şi-a neglijat serviciul (!), acesta s-a răzbunat pe un copil, plesnindu-l, de faţă cu mai mulţi colegi de-ai elevului, fără a avea, însă, un motiv pentru a recurge la acest gest. Poate acum instituţiile menţionate mai sus se vor trezi la realitate şi vor scăpa învăţământul gorjean de un impostor, care se vrea profesor de religie.

Faptul că Laurenţiu Bâcoi, profesor de religie la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”, este o problemă şi, totodată, o ruşine, pentru învăţământul gorjean, nu este o noutate, fiind dovedită de noi, în câteva articole publicate în urmă cu puţin timp. Ceea ce a făcut, însă, marţea trecută, depăşeşte limitele conduitei profesionale şi, de ce nu, limitele bunului simţ. Bâcoi a bătut un elev.
Povestea este, însă, ceva mai complicată, Bâcoi reuşind, în ziua respectivă, să-şi neglijeze şi serviciul, plecând, pur şi simplu, din instituţie, în timpul programului, fără a anunţa pe nimeni. Astfel, marţea trecută, Bâcoi era profesor de serviciu pe unitate, intrând în tură la orele 13:30. Nu a pierdut prea mult timp prin unitate, astfel că, după mai puţin de 20 de minute, deci în jurul orelor 13:50, deja dispăruse. Asta în condiţiile în care, fiind profesor de serviciu, nu trebuia să părăsească şcoala. Pe la orele 15:20, deci la mai bine de o oră şi jumătate de la intrarea în serviciu, nişte elevi au rupt o uşă, fiind sesizat directorul adjunct al unităţii, Rodica Fuiorea. Aceasta, cum era logic, a căutat profesorul de serviciu, respectiv Bâcoi, pentru a-l desemna să rezolve problema, numai că acesta era de negăsit. După vreo patru apeluri telefonice, Bâcoi a răspuns, spunându-i directoarei Fuiorea: „Sunt pe-aci!”, fără a preciza, cu exactitate, unde.

A chiulit ca să-l susţină pe Potârcă

După câte se pare, „pe-aci” însemna, de fapt, holul Tribunalului Gorj, unde aştepta, alături de prietenii lui de peste pod, să-i dea drumul lui Potârcă. Apropiat al ţiganilor şi implicat în „afaceri” cu ei, acesta s-a gândit că este mai importat prietenul încătuşat, decât şcoala. Şi, drept dovadă, a venit înapoi în şcoală după aproximativ trei sferturi de oră de la convorbirea cu directoarea Fuiorea, deci în jurul orelor 16:00. Evident, a fost luat la rost. „L-am întrebat unde a fost şi, culmea, tot el se răstea la mine! Mă întreba, răstit, ce s-a întâmplat, de parcă eu eram de serviciu, nu el. Până la urmă, i-am explicat ce s-a întâmplat şi l-am trimis să rezolve problema. Probabil s-a supărat că l-am apostrofat, mă gândesc” a afirmat Rodica Fuiorea.

Femeia de serviciu, îmbrâncită de Bâcoi

Nervos că a fost luat la întrebări, Bâcoi s-a gândit că n-ar strica să-şi verse supărarea pe cei din subordine. Astfel, căutând să rezolve problema cu uşa dărâmată, a ajuns la centralist şi a început să ţipe la el. Aflată prin preajmă, femeia de serviciu a intrat în tirul de ocări al lui Bâcoi, aceasta fiind chiar îmbrâncită de profesorul violent.

O palmă de cocalar cu pretenţii de profesor

După ce s-a certat cu cei doi, Bâcoi a pornit spre intrarea în cancelarie. Din păcate, în drumul lui, pe platoul din spatele clădirii liceului, s-a întâlnit cu un grup de elevi, printre care şi Laurenţiu Ognean, din clasa a XI-a A, la Şcoala de Arte şi Meserii. După cum a declarat elevul, Bâcoi l-ar fi întrebat cum îl cheamă şi apoi i-a dat o palmă. Motive să-l lovească pe elev nu sunt, cel puţin din ceea ce reiese din declaraţiile celorlalţi elevi care au asistat la scena respectivă. Mai mult, Bâcoi a recunoscut că l-a pălmuit pe Ognean, dar nici în faţa cadrelor didactice din conducerea Colegiului „Virgil Madgearu” nu a specificat şi vreun motiv pentru care a recurs la acest gest de-a dreptul imbecil pentru un profesor, cu atât mai mult pentru unul de religie.

Inspectoratul Şcolar şi Mitropolia Olteniei, în „silenzio stampa”

Acest gest al lui Bâcoi era oarecum normal, având în vedere atitudinea lui. Practic, de la limbajul trivial folosit în dialogul cu elevii şi până la pălmuirea unuia dintre ei, fără motiv, nu a fost decât un pas. Faptul că Bâcoi şi-a permis asta, este numai din vina Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi a Mitropoliei Olteniei, care, pe lângă faptul că i-a dat girul pentru ocuparea postului la catedra de religie, l-a mai şi protejat, lucru pe care se pare că îl face şi acum. În urmă cu două săptămâni, am sesizat ambele instituţii însă, până acum, nu am primit niciun răspuns concret cu privire la situaţia lui Bâcoi. Sesizăm, din nou, public, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Mitropolia Olteniei să ia măsuri împotriva unui personaj dubios, care face de ruşine Colegiul Virgil Madgearu, cadrele didactice de religie şi, implicit, învăţământul gorjean.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. afara din invatamant says:

  aceeasi chestie a fost facuta si de clasa mea, dar aproape fiecare elev a fost jignit direct sau indirect de catre acest individ si asa am scapat de el in mijocul anului scolar. chestia sa se ia de tine pe holurile liceului, sa te imbranceasca, sunt normale pentru el, nu conteaza k e fata, baiat, k da tare, incet..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. afara din invatamant says:

  iar acest elev are o gramatica care lasa de dorit, se vede k e la SAM

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. gorjanul says:

  Bacoi este un frustrat si un incult. Acum cativa ani a fost scos in suturi din discoteca Sitex din Pestisani de catre patronul acesteia fiindca se imbata si facea numai tampenii . Si asta de mai multe ori , nu numai odata. Cum se poate sa fie profesor acest individ ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Cristina B says:

  Un cocalar autentic intradevar , un bordurist analfabet si oligofren , intruchiparea holocaustului :) ) am terminat liceul in Economic acum 5 ani de zile , si atunci era tot asa ma mir ca inca mai exista in invatamant .
  Pai alienatul asta mintal nici nu stie sa lege é vorbe , e praf , cum a ajuns asta sa aiba talente didactice nu pot sa inteleg , si sa prea “educatie” si altor copii cand el nu are nici cei 7 ani de acasa… sa nu mai zic de cultura lui generala ca are 2 clase ca marfaru … Penibil patetik jenant … Bai … domnu profesor…ca sa nu -i zik altfel.. mergi ma si afirma-te pe hi5 acolo ..pe faceboot twiter netlog vezi tu retele dastea de socializare pentru patapievici virtuali k tine… ca nu ai ce cauta in invatzamant… Pacat murdareste si imaginea unui liceu ..prin actul sau ..’profesoral’ ma mir cum il tolereaza cei de acolo… Alo? Domnu Ciungu?doamna Fuiorea?Lasati retetele de gogonele..pe la orele de conta… si faceti ce trebuie in calitate de responsabili scolari in liceul ala:)
  Sa nu generalizam..mai sunt si oameni capabili pe acolo :) toata stima Domnului profesor Negulescu sau altora… am termiant aoclo itnre timp ma aflu in bucuresti unde am terminat o facultate si un master… pakat…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. popykx says:

  Un cocalar intradevar….da sa nu ne mai lungim Bacoi este un boschetar care se crede jmecher….eu chiar il cunosc pe elevul acela si am fost si de fata cand la lovit Bacoi…si sinceri sa fim nu are nici o scuza…nu am ce sa mai zic este un ordinar

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. paun oana says:

  am terminat liceul economic acum 4 ani ,tot ce se scrie despre acest numit profesor este adevarat ! pacat de acel liceu, ar trebui sa fie cu pretentii si pacat si de domnul director ciungu ca nu i-a atitudine in privinta acestui profesor ! eu propun sa treaca pe la clasele unde predeaza el si sa intrebe copiii despre atitudinea lui la ore sau elevii sa mearga sa faca sesizari la inspectoratul scolar.Acest profesor mananca painea altuia care poate nu are un loc de munca. pacat!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. unu says:

  Adevarat tot ce se spune aici la adresa acestui “profesor”.
  Tot de 5 ani am terminat si eu liceul economic si acelasi comportament neadecvat il avea si atunci.

  Masurile trebuia luate de ceva vreme. De ce oare intarzie?

  Bacoi este un caracter dubios care nu tine cont de legile aceste i tari… Auziiii la el “profesor de religie” Laurentiu Bacoi…ce a ajuns omul care nu demult timp vindea chiloti in Parangu’… Rusine Virgil Madgearu!

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad