Badea: „Băieții și-au dorit foarte mult, dar atât au putut”

Universitatea Craiova – Gloria Bistrita 1-1
Au marcat: Dragicevic 25 / Budacan 49
Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 11.000
Universitatea: Brac – Cârjă, Fl. Pătraşcu, Ljubinkovic, I. Stancu – Ad. Ionescu, Opriţa (’62, Precup), Dragalina – Dragu (’69, Cr. Ganea), Sin – Dragicevic (’83, A. Voinea). Antrenor: Erik Lincar.
Gloria Bistrița: Albuț – Ţârcă, Matei, Hlinca (’65, Fizeşan), Polgar (’83, Sânmărtean) – Budacan, Mărginean, Feher (’46, M. Stancu), Chiţu – Curtuiuş, Antonache. Antrenor: Cristi Coroian.
Cartonaşe galbene: Ad. Ionescu, Cârjă / Polgar, Feher, M. Stancu.
Au arbitrat: Ad. Comănescu – D. Demetrescu, M. Badea.
Observatori: C. Corocan, V. Leşeanu.

 

Cu mic, cu mare, craiovenii au năvălit pe legendarul Ion Oblemenco, sâmbătă seară, pentru a striga din nou: Hai, Știința! Debutul nu a fost așa cum și l-au dorit cei peste 11.000 de suporteri prezenți la meci. A fost 1-1 cu Bistrița.

 

Cosmin Cojocăreanu

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate disputa cu Bistrița, din prima rundă a ligii secunde. Oltenii au dominat prima repriză, iar eforturile ofensive au fost încununate de succes în minutul 24, când internaționalul sârb de tineret Ivan Dragicevic a deschis scorul. Oaspeții au avut controlul doar 10 minute, în startul părții secunde. Suficient însă cât să smulgă un egal. Budăcan l-a adus în minutul 49 al disputei. Alb-albaștrii au fugit după golul de trei puncte în ultima jumătate de oră a jocului. Însă de multe ori s-au complicat pe faza ofensivă, iar în alte rânduri Albuț a fost providențial, astfel încât disputa s-a încheiat fără învingători.

Badea: „Nu căutăm alibiuri, echipa a jucat slab azi”

Managerul general al Universității consideră că alb-albaștrii au rămas datori suporterilor din tribună după 1-1 cu Gloria Bistrița. Pavel Badea a declarat: „Nu căutăm alibiuri, echipa a jucat slab astăzi. Dar pentru mulți dintre jucători este prima dată când joacă în fața a 10.000 de spectatori. Din acest punct de vedere, în aceste condiții le găsesc circumstanțe atenuante lor, ca jucători. Sperăm ca oamenii care iubesc fotbalul în Craiova să înțeleagă că am dat drumul la acest proiect pentru că celălalt proiect care era în Craiova nu avea viitor. Acest început este foarte greu, de accea avem nevoie de susținerea celor din tribune. Altfel ne vom uita la alții cum joacă, iar acest oraș merită mai mult, adică să se uite alții la noi. Băieții și-au dorit foarte mult, dar atât au putut astăzi. Sperăm ca în viitorul apropiat să ofere mai mult. Acest stadion, acest oraș cere mult, mult mai mult de la ei. După acest joc au rămas datori, sperăm ca în următoarele meciuri să se ridice la înălțimea așteptărilor craiovenilor. Deocamdată trebuie să avem răbdare, ne dorim ca pe viitor să aducă în primul rând un joc bun“.

Craioveanu: „Pentru mine e un rezultat pozitiv“

Directorul de imagine al Universității Craiova apreciază că egalul cu Gloria Bistrița reprezintă un rezultat pozitiv, dat fiind că echipa oaspete a jucat în sezonul trecut pe prima scenă. Craioveanu a spus: „Ăsta e fotbalul. Gloria a fost o echipă complicată, care a știut să stea în teren, cu mult mai multă experiență. Orice început este greu, sunt 25 de jucători noi, trebuie să avem răbdare. Pentru mine este un rezultat pozitiv, să nu uităm că Gloria este o echipă care a căzut anul trecut și o echipă cu mai multă experiență, care are știința jocului. Trebuie să avem răbdare. Au fost 11.000 de suporteri în tribune, puștii ăștia au fost obișnuiți să joace cu 1.500 de oameni. E tracul, eu sunt conștient de acest lucru. Repet, rezultatul este pozitiv“. Fostul golgheter al Ligii I s-a arătat încântat de afluența de fani de pe Ion Oblemenco: „Nu m-așteptam să vină atâta lume. Cred că au fost 10-12.000. Sperăm ca la următorul meci să vină 15-20.000 de suporteri“.

Lincar: „Dacă am fi fost mai lucizi în fața porții…“

Antrenorul Universității Craiova a apreciat suportul publicului de pe arena Ion Oblemenco și consideră că mai multă luciditate la finalizare ar fi putut aduce toate punctele în vistieria echipei sale. Erik Lincar a spus: „Orice renaștere este grea. Vreau să mulțumesc publicului, care a fost în număr foarte mare, ne-a încurajat, a fost cu sufletul alături de noi până în ultima clipă, pentru victoria pe care ne-o doream cu toții. Dar până la urmă s-a terminat la egalitate. Ne-am creat în a doua repriză multe șanse de a marca, păcat că nu am avut mintea limpede acolo, în fața porții. Bistrița este o echipă cu experiență, care din iarna trecută își pregăteau sezonul acesta în liga a doua. Rămâne contracandidata noastră la promovare“. Tehnicianul Universității a declarat că vizează victorii în următoarele două jocuri: „Eu nu cred că jocul a fost chiar așa de slab, au jucat destul de bine, în special în repriza a doua, păcat de greșeala pe care am făcut-o în defensivă la golul pe care l-am primit. Eu zic că publicul craiovean este cunoscător de fotbal și apreciază modul în care am luptat. Noi dorim să câștigăm oriunde vom juca: și în cupă marți, și sâmbătă la Severin“.

Adrian Ionescu: „Cu un astfel de public ne-am simțit fotbaliști“

Căpitanul Universității a fost impresionat de atmosfera de pe stadionul „Ion Oblemenco“ și consideră că doar ghinionul a făcut ca suporterii să nu plece acasă fericiți. Adrian Ionescu a spus: „Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, dar în seara asta am avut ghinion. Cu stadionul plin ne-am simțit fotbaliști, păcat că nu am reușit să începem cu dreptul. Eram nerăbdători să înceapă campionatul, două luni ne-am pregătit foarte bine. La cum a decurs jocul, cred că meritam să câștigăm. Am avut mai multe ocazii, am greșit o singură dată și asta a fost. La Târgoviște mergem să ne calificăm, vrem să continuăm în Cupă“.

 

Liga a II-a, etapa 1 – rezultate:

Bihor Oradea    –    UTA Arad    2-1
Universitatea Craiova    –    Gloria Bistrița    1-1
Olimpia Satu Mare    –    FCU Craiova    1-1
Târgu Mureș    –    Metalul Reșița    1-0
FC Olt Slatina    –    CSM Rm. Vâlcea    0-0
Minerul Motru    –    CS Mioveni    4-0

Clasament
1    Minerul Motru    1    1    0    0    4-0    3
2.Bihor Oradea    1    1    0    0    2-1    3
3    Târgu Mureș    1    1    0    0    1-0    3
4    Universitatea Craiova    1    0    1    0    1-1    1
5    Gloria Bistrița    1    0    1    0    1-1    1
6    Olimpia Satu Mare    1    0    1    0    1-1    1
7    FCU Craiova    1    0    1    0    1-1    1
8    FC Olt    1    0    1    0    0-0    1
9    Vâlcea    1    0    1    0    0-0    1
10    UTA Arad    1    0    0    1    1-2    0
11    Metalul Reșița    1    0    0    1    0-1    0
12    CS Mioveni    1    0    0    1    0-4    0

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad