Bandiţii Condescu & Fluerătoru şi inocenţa de pe obrazul justiţiei

În ultimii ani de zile am scris hectare despre Marin Condescu. Spun asta nu ca pe o laudă, ci pentru a elimina orice suspiciune de parti-pris cu liderul sindical.  În toţi aceşti ani, Condescu a finanţat intens multă presă care a stat pe burtă în tot acest timp. Unii dintre cei care s-au ridicat pe banii lui Condescu îl atacă acum la modul mârşav, fără argumente, doar pe speculaţii. Dar aceste speculaţii nu contează. Nici măcar răcnetele unor politicieni pe la televizor nu au importanţă. Ceea ce contează sunt acţiunile ilogice şi forţate ale autorităţilor statului.
Ultimele descinderi la casele şi sediile lui Condescu mi-au întărit convingerea că liderul sindical este hărţuit la modul ordinar. Este de necrezut cum mascaţii au fost trimişi la 6 dimineaţa pentru a ridica nişte documente financiare. Până în urmă cu zece zile credeam că mascaţii sunt trimişi doar acolo unde există informaţii că persoanele la domiciliile cărora se fac percheziţii fac parte din grupuri infracţionale şi pot aştepta oamenii legii cu puşca după uşă, sau se caută droguri, arme, iar infracţiunile de care acestea sunt acuzate au fost comise cu violenţă. Iată că, în cazul Condescu, mascaţii sunt trimişi să caute hârtii. Norocul lor că au putut ieşi din sediul clubului Pandurii cu doi saci cu documente şi cu tot atâtea unităţi de calculator. În ce situaţie penibilă puteau fi zdrahonii ăia mascaţi dacă ar fi ieşit cu o mapă cu documente la subţioară?
Cred că acest ultim episod l-a victimizat enorm pe Condescu şi a arătat adevărata faţă a celor care trag sforile în acest judeţ. Eu nu am mai văzut până acum ca după două percheziţii şi după tot atâtea audieri, cel acuzat de vreo infracţiune să iasă liber pe uşa poliţiei. Aşa stând lucrurile şi după ce am văzut câteva documente importante, am convingerea că Marin Condescu este acoperit de lege pentru toate operaţiunile financiare de la Pandurii şi, indiferent dacă va mai exista vreo tentativă de reţinere a acestuia, aşa cum aruncă în eter unii habarnişti, niciun judecător nu-şi va asuma o arestare a „banditului” sindical, indiferent cât de tare va suna telefonul.
L-am văzut, zilele trecute, pe un alt „bandit” după câteva luni de când a fost arestat. Deşi vrea să pară sigur pe el, şi motive are atâta timp cât are garanţia unei judecăţi extrem de corecte, Cristea Fluerătoru e oarecum dezorientat. Asta vine în primul rând din faptul că nu ştie de ce mai este ţinut în arest şi nu poate fi judecat în libertate. Un alt motiv de nesiguranţă este dat şi de mărturiile neconcludente ale unor oameni pe care i-a hrănit mulţi ani şi chiar ale unor amici. „Gangsterul” Fluerătoru este nesigur chiar şi pe aerul pe care-l respiră după ce, în celula din Arestul IPJ, i-a fost montată aparatură audio-video „pentru completarea întregii activităţi infracţionale” – cum ar suna, probabil, vreo explicaţie absurdă a anchetatorilor. Întreb, totuşi, punând în paralel un caz care s-a judecat în aceeaşi zi, în aceeaşi sală cu Fluerătoru, cum se poate ca liderul sindical acuzat de complicitate la abuz în serviciu să fie ținut după gratii, fără să mai poată influenţa martori sau experţi, iar un cămătar care a nenorocit oameni lăsându-i pe drumuri, fără case şi agoniseala de-o viaţă, să fie judecat în libertate?
Oarbă e justiţia, mama ei de viaţă!

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Geana says:

  “Iti multumesc Claudiu… Sa stii ca mi-ai dat o idee …” Asta demasca opinia editorialistului.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. gogu says:

  Bravo Claudiu , ai pus punctul pe ,, i,, nimeni din Gorj nu a avut curajul sa scrie despre aceasta stare de fapt . Dar ai grije ca o sa ti sara in cap Mogulul de Pestisani , cel mai ,,iubit ,,dintre pamanteni .Cel care publica acum anunturile CE Oltenia . semn ca Ciurel si Calinoiu i si recompenseaza hahalerele .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. MISU says:

  GATA?Au inceput platile catre Domino s au va dat primarele verde sa spalati sindicalisti! RUSINICA!!!!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. ionel says:

  Matei si tu te-ai dedat la placeri. Toti avem un pret,trebuie doar gasit.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad