Bani mai mulți pentru documentele oficiale

Începând de astăzi, cetățenii vor plăti mai mult pentru a le fi eliberate documentele de călătorie, pentru a le fi acordate vizele sau cetățenia română. Potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial, pentru eliberarea unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei se va aplica o taxa de 32 de lei.
De asemenea, eliberarea unei vize de tranzit în punctele de trecere a frontierei de stat se va plăti o sumă echivalentă cu suma de 60 de euro, pentru eliberarea unei vize de scurtă ședere în punctele de trecere a frontierei de stat se va plăti aceeași sumă, respectiv 60 de euro, pentru prelungirea dreptului de ședere temporară se va plăti echivalentul a 120 de euro, iar pentru acordarea dreptului de ședere pe termen lung se va plăti suma de 128 de lei. Potrivit actului normativ, acordarea cetățeniei române va fi taxată cu suma de 191 de lei, iar pentru renunțarea la cetățenia română, taxa va rămâne aceeași ca și până acum, respectiv 600 de lei.
Începând din această lună, supralegalizarea sigiliilor și a semnăturilor de pe un act oficial va costa 25 de lei, iar supralegalizarea sigiliilor și a semnăturilor de pe un certificat de origine a mărfurilor, de pe o factură comercială sau de pe orice alt document cerut la exportul ori importul mărfurilor va fi plătită cu 47 de lei. De asemenea, procurarea unui act juridic sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, va fi taxată cu suma de 22 de lei.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad