Bani mai mulți pentru rezidenți

În curând medicii rezidenți ar putea primi mai mulți bani pentru serviciile prestate. Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat că, împreună cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, lucrează la un proiect care să le aducă rezidenților venituri mai mari sub formă de bursă. „Lucrăm la un proiect pentru salarizarea rezidenţilor. Nu solicităm suplimentări de buget, ci să-i cheltuim eficient. Rezidenţii sunt îndrumaţi de cadre din universitate, ei pot fi consideraţi studenţi. Bursa ar putea să ajungă până la 1100 de lei. Presupune o creştere cu 30-35% din cât primeşte acum. Lucrez cu ministrul Eugen Nicolăescu la acest proiect”, a precizat Mihnea Costoiu.
Veniturile mai mari i-ar putea motiva pe tinerii medici să nu mai aleagă alte țări în detrimentul României, atunci când vine vorba despre punerea în practică a ceea ce au studiat în decursul anilor de facultate. Anual, sute mii de medici români aleg să își construiască o carieră în alte țări, acolo unde veniturile sunt semnificativ mai mari.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad