Bârcă: Rușeț a fost ca o mamă bună pentru Vâlceanu

Fugaru și Bârcă au păreri pro și contra în legătură cu criticile lui Ion Rușeț la adresa fostei guvernări PDL, aduse la dezbaterea regională pe teme de energie și șomaj, de săptămâna trecută de la Târgu-Jiu

Scandalul iscat la finele săptămânii trecute la Teatrul Elvira Godeanu din Târgu-Jiu, în sânul Partidului Democrat Liberal, nu s-a răcit. Reacțiile curg lanț și-n această săptămână, după ce fostul senator Ion Rușeț a criticat guvernarea PDL, chiar în fața președintelui Vasile Blaga, pentru măsurile luate în detrimentul Complexului Energetic Oltenia, ce au făcut ca cel mai mare producător de energie pe cărbune din România să o ducă rău în 2013 pe piața de energie. Democrat-liberalul de la Târgu-Cărbunești, Ion Fugaru, pune tunurile pe fostul președinte al Partidului Democrat Liberal de la Gorj. „E vina celor din conducerea centrală a PDL pentru că l-au băgat în seamă pe Ion Rușeț. Felicitări celor din PSD că  i-au dat misiunea clară să vină la dezbaterea partidului pentru a critica guvernarea Partidului Democrat Liberal. Tot timpul am spus că Ion Rușeț este un trădător. Să ne aducem aminte cum l-a șantajat pe Emil Boc că pleacă la PSD dacă nu-l va pune președinte la PDL Gorj. Ne-am făcut de râs, mulţi ar trebui să-şi dea demisia şi să plece. Dacă Vasile Blaga acceptă ceea ce s-a întâmplat, înseamnă că Partidul Democrat Liberal e vândut PSD-ului”, a declarat fostul președinte al Partidului Democrat Liberal Târgu-Cărbunești, Ion Fugaru.

Cotojman: Voi cere sancționarea lui Rușeț în BPJ al PDL

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat Liberal spune că a fost o surpriză neplăcută poziția de la dezbaterea regională avută de fostul senator Ion Rușeț. Liviu Cotojman are de gând să propună sancționarea ex-liderului democrat-liberal. Primarul comunei Roșia de Amaradia nu precizează dacă va solicita excluderea din partid a liderului de sindicat. „Am rămas surprins de criticile făcute de domnul Ion Rușeț, având în vedere că a fost parlamentar al PDL. Nu îmi aduc aminte să fi criticat la acel moment măsurile luate de guvern, ba mai mult, le-a susținut. A dovedit că este omul administrației Complexului Energetic Oltenia. Am crezut, la un moment dat, că vorbeşte Ion Călinoiu. Este exact punctul său de vedere. Cred că şi peste zece ani, tot PDL-ul va fi de vină pentru ceea ce se întâmplă în CEO. Personal, voi propune în cadrul Biroului Permanent Județean sancționarea domnului Rușeț. Trebuie sancționarea atitudinea. Este cazul să-l sancționăm pentru că a adus prejudicii de imagine Partidului Democrat Liberal. Probabil domnul Ion Rușeț a primit ordin de la Ion Călinoiu să atace guverarea democrat-liberală. A îndeplinit acest ordin din interes personal. Nu a arătat că este un adevărat lider de sindicat”, a afirmat Liviu Cotojman.

Primarul din Turburea îl felicită pe Ruşeţ   

Primarul comunei Turburea, care este în continuare membru al Partidului Democrat Liberal deși se consideră independent, comentează și el ultimele evenimente din cadrul organizației județene a PDL Gorj. Ion Bârcă nu este la asentimentul pedeliștilor Ion Fugaru și Liviu Cotojman; din contră, ține să îl felicite pe fostul președinte al PDL Gorj pentru curajul de a-și spune oful chiar în fața liderilor Partidului Democrat Liberal, în funte cu președintele Vasile Blaga. „Vreau să vă spun că domnul Rușeț este un om realist. Este un om corect din toate punctele de vedere, chiar dacă și eu am mai avut altercații cu dânsul. Domnul Dan Vâlceanu face un lucru rău că-i slugărește pe actualii lideri ai PDL. Ion Rușeț a spus lucrurilor pe nume și-l  felicit pentru că a avut acest curaj de a-i spune aceste lucruri și domnului Vasile Blaga. Îmi pare rău că domnul Dan Vâlceanu a uitat că Ion Rușeț a fost ca o mamă bună pentru el. Să vă spun un proverb: «Țiganul l-a omorât pe taică-său când a ajuns împărat. Nu vreau să spun mai multe», a declarat Ion Bârcă.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad