Baronul, Stancu şi Căţel, ultimii mohicani alb-albaştri

Trei jucători din actualul lot pe care-l are sub comandă Erik Lincar au mai îmbrăcat, în trecut, tricoul Universității Craiova. Este vorba de Gabriel Velcovici, Ionuţ Stancu și Lucian Pârvu. În rest, majoritatea jucătorilor ce vor reprezenta Craiova provin din Galați şi Tulcea.

După o pauză de doi ani, Craiova respiră în sfârșit fotbal. Echipa Băniei a fost miercuri pe gazon, la Buftea ce-i drept, în amicalul cu Fortuna Poiana Câmpina, câștigat cu 3-2. Odată cu jocul de verificare, și lipsa de transparență de până acum s-a disipat. Astfel, acum nu mai reprezintă o necunoscută scheletul pe care se va bizui Erik Lincar pentru atingerea obiectivului, promovarea în prima ligă.

Pe ei a ars tricoul Științei!

În lotul lui Lincar se regăsesc trei foști alb-albaștri, formați de CSȘ Craiova. Ionuț Stancu, vârful generației sale la juniori, a prestat pentru Universitatea în perioada 2002-2004, urmând apoi transferul la Rapid București. Stancu a făcut parte din grupul de jucători care anul trecut a purtat tratative cu primărița Olguța Vasilescu pentru formarea echipei Viitorul Craiova, spunând la vremea respectivă că este dispus să joace gratis pentru orașul care l-a promovat în fotbalul mare. Lucian Pîrvu (a.k.a. Cățel) a debutat în fotbalul mare la Extensiv Craiova (2001-2003), iar pentru Universitatea a evoluat în 27 de partide, în perioada 2006-2008. Gabriel Velcovici, cel supranumit Baronul, a fost coleg cu Pîrvu la Extensiv, iar pe Oblemenco a evoluat în sezonul 2003-2004 și din 2005 până în 2008, strângând 99 de meciuri în alb-albastru.

Galați și Tulcea, principalele furnizoare de lei

Impresarul Codoban – cel care a adus materia primă pentru primul titlu din istoria Oțelului Galați – și antrenorul Lincar au fost cei care au decis în privința lotului. Astfel, pentru CS Universitatea Craiova au evoluat, la mijlocul săptămânii, trei ex-gălățeni, acolo unde Codoban  a exportat cel mai bine în trecutul nu foarte îndepărtat: Marian Cîrje (26 ani), Zoran Ljubinkovici (31 ani) și Ousmane Gueye (19 ani). De la Delta Tulcea, echipă pe care a antrenat-o în primăvară, Erik Lincar i-a deturnat spre Craiova pe Marian Scarlat (25 ani), Enache Cîju (29 ani) și Adrian Ionescu (28 ani).

 

Lotul CS Universitatea Craiova

PORTARI
Bojan Brac, 24 ani – ultima oară la Hajduk Kula
Mihai Gherasim, 19 ani – ACS Poli
FUNDAŞI
Ovidiu Cherciu, 19 ani – Petrotub Roman
Marian Cîrjă, 26 ani – Oţelul Galaţi
Zoran Ljubinkovici, 31 ani – Oţelul Galaţi
Sebastian Remeş, 21 ani – Honved Budapesta
Marian Scarlat, 25 ani – Delta Tulcea
Ionuţ Stancu, 30 ani – Mioveni
Gabriel Velcovici, 28 ani – Gloria Bistriţa
MIJLOCAŞI
Cristian Bardu, 33 ani – CS Otopeni
Enache Cîju, 29 ani – Delta Tulcea
Ramses Gado, 31 ani – CSMS Iaşi
Cristian Ganea, 21 ani – FCM Tg. Mureş
Adrian Ionescu, 28 ani – Delta Tulcea
Florian Pîrvu, 22 ani – CSM Rm. Vîlcea
Florin Pătraşcu, 27 ani – CS Mioveni
Gabriel Precup, 26 ani – FCM Tg. Mureş
Valetin Trestenicu, 20 ani – Gloria Bistriţa
ATACANŢI
Dragoş Dragalina, 25 ani – CS Mioveni
Răzvan Gorovei, 19 ani – CSMS Iaşi
Ousmane Gueye, 19 ani – Dunărea Galaţi
Lucian Pîrvu, 31ani – CS Otopeni
Albert Voinea, 20 ani – Pandurii (împrumut)

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad