Baschetbaliștii, luați pe sus de craioveni!


Duminică seară, baschetul a fost ridicat la rang de sport rege în Bănie. Drăgușin, Dzambic și compania au fost prezentați într-o super gală, apoi au împărțit autografe și s-au fotografiat cu fanii.

Peste 3.000 de craioveni au luat cu asalt Piața Mihai Viteazul cu ocazia Basketball Day. După-amiază a fost destinată streetball-ului, 39 de echipe înscriindu-se în competiție. S-a jucat fiecare cu fiecare, pe criterii de vârstă firesc, iar în final au fost numai învingători, pentru că, în primul rând, participarea la eveniment a contat. Pe lângă concursul de streetball a mai avut loc și unul de aruncări libere. Câștigătorii au primit de la organizatori mingi de baschet și echipament sportiv. Directorul DJTS Dolj, Alina Ionescu, a spus: „Au participat mai multe echipe decât ne așteptam. Gândiți-vă că numai la categoria băieți peste 18 ani am avut 17 echipe înscrise în competiție. Suntem mulțumiți de ecoul pe care l-a avut evenimentul, în Craiova este o mare efervescență pentru baschet. Suntem la prima ediție a Basketball Day, anul viitor vom încerca să venim cu mai multe surprize și cu un spectacol de amploare și mai mare. Oamenii au fost încântați, am avut colaboratori care au organizat concursuri și toți cei care au venit aici au fost angrenați în activități”.

Un suporter s-a ales cu tricoul lui Dzambic

În cadrul Baskerball Day, așa cum anunțaseră din timp organizatorii, s-a oferit un premiu special celui care face cea mai frumoasă declarație pentru echipa de baschet. Sorin Vasile, un tânăr în vârstă de 17 ani, s-a ales cu premiul, ce a constat în tricoul de joc al lui Rade Dzambic, cel mai valoros sportiv al Craiovei în sezonul precedent.

O oră de autografe

De la ora 19:00, în Piața Mihai Viteazul și-au făcut apariția baschetbaliștii de la SCM Universitatea Craiova, care au fost asaltați de suporteri în goana după autografe și poze. Primele au urcat pe scenă baschetbalistele, apoi, în aclamații generale și-au făcut intrarea Drăgușin și ceilalți. „Mă simt incredibil, nu-mi găsesc cuvintele, sunt atâția oameni care au venit aici să ne susțină“, a spus Dzambic. „Acțiunea de azi este foarte frumoasă, mă bucur că primăria și direcția au organizat un astfel de eveniment. Rezultatul este vizibil, lumea baschetului s-a pus în mișcare. Am semnat autografe o oră întreagă, lumea ne iubește. Oamenii aceștia care au venit aici se simt bine, fac sport, vin cu familia, nu vezi în multe orașe evenimente precum cel care a avut loc azi în Craiova”, a spus Bogdan Popescu, pivotul echipei de baschet.


S-au stabilit adversarii din Serbia

Echipa de baschet masculin a SCM Universitatea Craiova va pleca de astăzi în Serbia, unde va susține un turneu amical de pregătire. Oltenii vor disputa patru jocuri de verificare cu echipe puternice din spațiul ex-iugoslav. Pe 4 septembrie, băieții lui Mandic vor da piept cu KK Vrsac, unul dintre cele mai vechi cluburi de baschet din Europa de Est. KK Vrsac joacă în Superliga Serbiei. Pe 5 septembrie, Dzambic și ai săi vor fi față în față cu FMP Zeleznik, club ce activează tot în prima divizie și care este cunoscut drept una dintre cele mai importante pepiniere ale baschetului sârbesc. Pe 6 septembrie, Craiova va înfrunta OKK Belgrad, grupare ce are în vitrina de trofee patru titluri naționale și trei cupe. Pe 7 septembrie, adversara oltenilor va fi Vizura Smederevo, o altă echipă din prima ligă sârbă. C.C.


Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad