BASCHET/Debut cu dreptul în noul sezon pentru Nini and Co.

Noua echipă de baschet a Energiei pare să-şi fi regăsit încrederea după amicalele desfăşurate în presezon. Odată cu debutul oficial, formaţia antrenată de Florin Nini arată că este din nou pregătită pentru performanţă, după câţiva ani buni de pauză.

Gruparea de baschet gorjeană a trecut cu brio peste primul examen al sezonului – faza I a Cupei României, acolo unde a reuşit să detoneze bomba, eliminând deţinătoarea trofeului, Gaz Metan Mediaş. După ce făcuse deja primul pas spre calificare în sferturi încă din meciul tur, când a pierdut doar la un singur punct diferenţă pe terenul medieşenilor (84-85), echipa antrenată de Florin Nini a arătat o adevărat demonstraţie de forţă în disputa retur, administrându-i trupei lui Marcel Ţenter peste 100 de puncte. La capătul unui meci controlat aproape în totalitate de Energia, elevii lui Nini s-au impus cu scorul de 102-89 (24-23, 24-17, 20-26, 34-23), obţinând astfel biletele pentru penultimul examen dinaintea Final Four. Cel mai bun marcator pentru Energia s-a dovedit a fi Louis Darby, cu 22 de puncte, urmat de Watson (20 p), în vreme ce la oaspeți s-au remarcat Kemp și Koch, ambii trecându-și în cont câte 17 puncte.

„O calificare în care puţini credeau”

După ce a reuşit să furnizeze surpriza în prima fază a Cupei României, eliminând Gaz Metan Mediaş, tehnicianul Energiei, Florin Nini, se arată acum mult mai încrezător în şansele echipei gorjene de a visa la performanţă. Principalul de pe banca Energiei a încercat să explice care a fost cheia succesului din primul examen cu adevărat dificil al noului sezon: „Este o calificare meritată, o calificare în care puţini credeau, dar eu şi băieţii ne-am dorit-o. Înaintea meciului le-am şi spus cum trebuie să luptăm împotriva unei echipe puternice cum este Mediaşul, deţinătoarea cupei. Pentru că doar în compania unui asemenea adversar puteam să ne dăm seama la ce nivel suntem, ce greşeli avem şi la ce mai avem de lucrat. Nu am avut presiunea rezultatului. Am dovedit că putem să gestionăm şi anumite moment ale meciului, am reuşit să revenim şi să controlăm jocul. Este adevărat că şi dorinţa a făcut diferenţa în faţa echipei din Mediaş, jucătorii mei au avut motivaţia necesară. În plus, şi publicul ne-a fost alături de fiecare dată când am avut nevoie”, a declarat Nini. Antrenorul Energiei pare acum îndreptăţit să viseze  la o aventură cât mai lungă în Cupa României: „Orice obiectiv este un început, iar dacă mă întrebaţi pe mine, să ştiţi că eu mă bat cât mai sus. Cred că această competiţie – Cupa României, nu ne este aproape, dar dacă tot am început aşa, ar fi păcat să nu continuăm la fel”. Cele opt echipe calificate în sferturilor de finală ale cupei sunt U Mobitelco Cluj, CSM Oradea, Asesoft Ploieşti, BC Timişoara, BC Târgu Mureş, Energia Rovinari, BCM U Piteşti şi Farul Constanţa. Această fază se va disputa între 8 şi 12 ianuarie 2014, iar cele patru calificate vor participa la turneul final care se va desfăşura în luna aprilie 2014. Tragerea la sorţi pentru sferturile cupei va avea loc în perioada imediat următoare.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad