BASCHET/Energia vrea să joace sâmbătă returul din cupă

Oficialii de la Energia nu par deloc mulţumiţi de decizia Federaţiei Române de Baschet de a schimba ziua de disputare a returului din Cupa României, cu Gaz Metan Mediaş. Programată inițial a se disputa sâmbătă, de la ora 19:00, manşa retur contând pentru primul tur al cupei a fost „mutată” pentru duminică, de la ora 20:30, iar antrenorul echipei gorjene este decis să pună lucrurile la punct. Florin Nini spune că nu este de acord cu această schimbare și va încerca să păstreze programarea inițială: „Nu suntem de acord cu programarea partidei retur din Cupa României, cu Gaz Metan Mediaş, pentru ziua de duminică. Aşa că vom face toate demersurile oficiale la Federaţie pentru a cere disputarea acestui meci într-o altă zi. Sigur, numai dacă meciul este transmis în direct la televiziune şi s-a făcut deja grila de programe, atunci nu cred că vom mai avea ce face… Sperăm totuşi să găsim înţelegere şi să avem o programare rezonabilă, pentru că ne aşteaptă foarte repede şi debutul în campionat”, a declarat tehnicianul Energiei.

„Reinke, sută la sută, va juca”

Deşi sperau să-l legitimeze pe ultima sută de metri pe Will Reinke, pivotul american nu a putut evolua în prima manșă a dublei cu Gaz Metan Mediaș din Cupa României. Înaintea manşei retur, antrenorul Energiei, Florin Nini, dă asigurări că jucătorul de peste ocean va fi pe teren în meciul decisive de la Târgu Jiu: „Will, sută la sută, va juca în partida retur cu Gaz Metan Mediaş. Se pare că acea carte verde s-a fi pierdut între America şi Grecia, aşa că am apelat la varianta eliberării unei derogări speciale din partea FIBA şi FRB pentru jucătorul nostru. El va fi trecut pe foaia de joc şi va prezenta, practic, paşaportul ca act de identitate până i se va elibera o altă carte verde sau îi va veni cea veche. Avem nevoie de Reinke în echipă pentru că este foarte greu pentru Djapa să joace singur acolo, sub panou. Şi eu am fost surprins cât de bine s-a descurcat la Mediaş, ţinând cont de câte minute a trebuit să stea în teren. Dar, de acum încolo, vom putea conta şi pe al doilea pivot. Ne va ajuta cel mai mult în apărare, acolo unde aţi văzut că am avut şi avem încă probleme. O să conteze mult intrarea lui Will Reinke chiar şi pentru atac”, a ţinut să precizeze tehnicianul formaţiei de baschet gorjene.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad