BASCHET/Noua Energia şi-a făcut debutul cu o victorie


Energia Rovinari – Timba Timișoara 81-71 (20-22, 26-22, 19-10, 16-17)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 450
Energia: Watson (7), Troupe (4), Darby (24), Kakaroudis (16), Vlaicu (5), Djapa (18), Karpels (7), Aktaș, Alionescu, Roșu, Gliga, Bratoloveanu, Deconescu. Antrenor: Florin Nini.
Timba: Păcurariu, Brown (9), Bridgewatters (21), Popa, Lawrence (12), Florveus (2), Czmor (11), Andrieș (7), Pătru, Tasic (3), Mihuți (6), Novac. Antrenor: Bogdan Murărescu.

Cu un nou antrenor, o nouă echipă şi o altă formulă de conducere, Energia şi-a făcut debutul pe parchet chiar în postura de amfitrioană, la turneul amical „Cupa Energia”. În primul meci de pregătire, formaţia antrenată de Florin Nini s-a impus în faţa Timbei Timişoara cu scorul 81-71.Cei circa 800 de fani gorjeni veniţi în Sala Sporturilor pentru a asista la cel dintâi test al noii Energia, au putut vedea că trupa lui Nini şi-a intrat mai greu în ritm, în vreme ce adversara, Timba, ce avea deja la activ 4-5 amicale, a arătat mai multă poftă de joc, aşa că primul sfert le-a aparținut oaspeţilor, scor 20-22. Afişând o apărare destul de naivă, până în partea secundă a sfertului doi, Energia a ajuns să fie condusă pe tabelă şi la o diferenţă de 11 puncte, cu doar 2 minute şi jumătate înainte de a se intra la cabine (25-36). Replica dată însă de „eternul” Darby (care pare să rămână numărul unu în echipă şi după bogata campanie de achiziţii din această vară), gazdele au recuperat din ecart, au egalat şi chiar au luat conducerea pe tabelă la penultima aruncare a primei reprize, scor 46-44. Abia în sfertul trei, diferenţa s-a făcut pentru Energia, care s-a detaşat în câştigătoare, în vreme ce ultimele zece minute s-au desfăşurat sub semnul echilibrului după eliminările pentru câte cinci greșeli personale acumulate de Kakaroudis și Vlaicu, dar şi ieşirea din joc a lui Djapa, accidentat. „Recunosc, ca majoritarea elevilor mei, şi eu am avut ceva emoţii la primul joc în faţa fanilor. Se vede că mai avem mult de muncă, mai ales la relaţiile de joc, dar să nu uităm că este abia primul joc de pregătire. Evident că este departe de ceea ce-mi doresc, însă mai avem timp destul să rezolvăm problemele. Sper să găsesc cele mai bune soluţii sub panou, Watson va trebui şi el susţinut de o rezervă pe postul lui, iar Porter şi Louis vor trebui să joace doar pentru echipă. S-a şi văzut la început că nu au făcut mare lucru, iar apoi, după ce s-a jucat mai colectiv, au apărut şi soluţii pentru ei, în spaţile create”, a ţinut să-şi puncteze primele impresii tehnicianul Florin Nini, după amicalul susţinut în faţa echipei Timba Tmişoara.

Pivotul, un post blestemat!

Sfertul patru al partidei dintre Energia Rovinari și Timba Timișoara a fost marcat de accidentarea, ce părea extrem de gravă, a lui Djapa. Pivotul sârb a urlat de durere la un duel sub propriul panou, după care s-a prăbușit. Glezna i-a cedat și ar putea lipsi de pe teren ceva mai mult de două săptămâni, însă fizioterapeutul echipei naționale feminine ar putea face o mică minune recuperându-l în mai puțin de o săptămână. „Sper că îl vom recupera pe Djapa cât mai repede. Am încredere în fizioterapeutul echipei naţionale că îl va recupera cât mai repede, deoarece, aşa cum s-a văzut, este un jucător cerebral pentru echipa noastră. În mod normal, Djapa ar trebui să stea două săptămâni pe tuşă, dar vom face tot posibilul ca acesta să revină mai repede pe teren”, a precizat antrenorul Florin Nini. Interesant este faptul că Dalibor Djapa a încheiat meciul cu Timba Timişoara reuşind un double-double, acesta totalizând 18 puncte şi 11 recuperări pentru un indice de 17 la eficienţă.

Se caută deja un înlocuitor pentru Albijanic

Problemele Energiei pentru postul de pivot nu se opresc deloc la accidentarea suferită de Dajapa. Şi asta pentru că anunţatul transfer al lui Albijanic (care nici nu a evoluat pentru Energia în partida cu Timba) a primit ordinul „La loc comanda!”. Pivotul acuza dureri la spate, iar RMN-ul făcut de jucător a arătat că acesta suferă de hernie de disc, situație în care conducerea gorjeană se vede nevoită să caute un alt jucător pentru poziția 5. Informația a fost confirmată de preşedintele secţiei de baschet de la Energia, Radu Stroescu: „Cu părere de rău, trebuie să spun că în zilele următoare, Drasko Albijanic va trebui să ne părăsească. Are niște probleme medicale și ne-am hotărât să aducem un nou pivot puternic”. Oficialul gorjean nu a dorit să ofere şi numele noilor pivoţi aflaţi pe lista Energiei: „Avem în vedere mai mulți pivoți, însă nu vă pot da în prezent nume. Sperăm ca la următorul meci de pregătire să vină unul dintre ei, să poată să joace, să îl vedem și să ne facem o părere. Dacă nu vom reuși să ajungem la un comun acord cu niciunul dintre cei vizați în prezent, avem mulți alții din care să alegem. Vrem să facem cea mai bună alegere!”, a precizat Radu Stroescu. Din câte se pare, pivoţii aflaţi pe lista Energiei, în număr de trei sunt un american, un sârb şi un lituanian.


Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad