BASCHET/Vine un nou pivot pentru Nini and Co.

Formaţia de baschet Energia Rovinari a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru noul sezon al Ligii Naţionale masculine. Astfel, înainte de a-şi prezenta lotul pe care va conta în campionatul 2013-2014, Energia va participa în Bănie la un puternic turneu amical, alături de gazdele de la CSM U Craiova şi de campioana României, Asesoft Ploieşti. Interesant este faptul că turneul de la Craiova nu va constitui ultimul test pentru Darby and Co.: „Energia va mai juca după turneul de la Craiova încă un meci, cel de prezentare, la Târgu Jiu. Meciul de prezentare va fi pe 15 sau pe 16, când va sosi și echipamentul. În momentul în care va veni echipamentul, vom face și meciul de prezentare. Domnul Nini va veni pe data de 16. Dacă vom mai reuși să facem încă un joc, foarte bine; dacă nu, rămânem cu acestea, care vor fi cu siguranță”, a declarat preşedintele clubului Energia, Laurenţiu Răuţ.

Viitorul pivot, un marocan?

Avându-l deocamdată accidentat pe Djapa şi renunţând la angajamentul pentru Albijanic, Energia resimte încă o mare problemă atunci când vine vorba despre poziţia numărul 5, reprezentată de postul de pivot. Deşi a avut la Bucureşti, în dubla amicală cu Steaua, doi jucători de acest profil în probe, tehnicianul Florin Nini a trebuit să spună „pas” ambilor, aşa încât lista rămâne deschisă: „Studiem tot felul de jucători, în acest moment avem două opţiuni bune din străinătate. Unul a mai fost la noi în campionat, altul nu. Deocamdată suntem în negocieri, discutăm despre pretenţiile financiare. Preţurile la pivot sunt cam mari, sper să ne încadrăm în bugetul nostru”, a precizat antrenorul Energiei. Mai multe detalii despre viitorul pivot care va ajuta Energia de sub panou au fost oferite însă chiar de către preşedintele clubului gorjean: „Eu zic că până la turneul de la Craiova vom avea un nou pivot. Chiar am vorbit cu antrenorii, avem o variantă de pivot de lot național. Nu este român, să fie foarte clar. E vorba de un pivot de 2,14 m, mie îmi place, este marocan şi a jucat în Europa, în campionate importante. Pe lângă el, mai sunt şi alţi jucători vizaţi. Cu unii dintre ei ne-am înțeles și la preț, să vedem acum cu cine vom finaliza, să vedem și antrenorii ce vor zice”, a dezvăluit Laurenţiu Răuţ. Deşi nu a oferit încă niciun nume, indiciile duc spre Reda Rhalimi, un pivot marocan de 31 de ani și 2,13 m ce evoluează pentru naționala țării sale și care a jucat în Franța pentru Limoges, dar și în China, Japonia, SUA și Maroc.

 

Djapa mai are încă ceva probleme la gleznă. A făcut ceva mișcare, dar se pare că iar s-a umflat. Face fizioterapie, este în perioada de refacere.
Laurenţiu Răuţ, preşedintele clubului Energia Rovinari Târgu Jiu

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad