Bătaie pe locurile titularizabile: 17 candidați luptă pentru un singur post

Sute de tineri și nu numai luptă pentru doar câteva zeci de posturi titularizabile anul acesta. Marea criză a posturilor titularizabile nu a fost depășită, aceeași poveste fiind spusă an de an. Ieri, cei 719 de candidați din Gorj au dat proba scrisă a examenului de titularizare, în județul nostru fiind doar 40 de posturi titularizabile. Din păcate, există și situații paradoxale precum aceea că 78 de profesori de română susțin titularizarea, dar nu există nici măcar un post titularizabil, doar câteva pentru suplinire.

Și anul acesta, sute de cadre didactice sau absolvenți ai sistemului de învățământ universitar care își doresc să devină profesori, se „bat” pe doar câteva posturi titularizabile. Speranța celor care s-au pregătit pentru acest examen este aceea că vor prinde un post de suplinitor, asigurându-și un salariu departe de a le permite condiții bune de trai. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj, anul acesta nu există nici măcar un post titularizabil la disciplina Limba română, dar, totuși, 78 de candidați și-au depus dosarele. Cei mai mulți candidați sunt cei care vor să devină profesori de Sport și Educație fizică sau de Informatică. „Avem 862 de candidați înscriși anul acesta la examenul de titularizare. Ei și-au depus dosarele, au avut inspecțiile la clasă. Dintre aceștia, doar 719 s-au prezentat astăzi (marți – n.red.) la examenul scris. Avem doar 40 de posturi titularizabile și 476 pentru suplinire, care sunt complete și incomplete”, a spus Ion Ișfan, șeful ISJ Gorj.

Zeci de mii de români tineri – înscriși la titularizare

Proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice din învăţământul preuniversitar s-a desfăşurat marţi, începând cu ora 10,00, în 97 de centre de concurs constituite la nivel naţional, fiind aşteptaţi să participe cei 36.587 de candidaţi. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, candidaţii au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau probele practice desfăşurate în perioada 27 mai – 28 iunie. Iniţial, în perioada 8-17 mai 2013, s-au înscris la concurs 38.554 de candidaţi din România, dintre care 4.964 de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar, 4.747 de învăţători/profesori pentru învăţământ primar, 3.962 de profesori de limba şi literatura română, 3.243 de profesori de educaţie fizică şi sport şi 2.618 profesori de limba şi literatura engleză.

Categoria: Actualitate

Tags:

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lola says:

  ISFAN=jigodie!

  Thumb up 2 Thumb down 2

 2. ali says:

  @ Lola:
  Domnul Istfan este un om deosebit.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad