Biserică resfinţită în Parohia Dumbrăveni-Crasna

Credincioşii din localitatea Dumbrăveni, comuna Crasna au venit în număr mare pentru a participa la resfinţirea bisericii parohiale ce poartă hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Bucuria a fost sporită de prezenţa în mijlocul lor a Întâistătătorului Bisericii din Oltenia, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, care a săvârşit slujba de resfinţire şi Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a vorbit credincioşilor despre importanţa Bisericii în viaţa credincioşilor. „Biserica este mama noastră care se îngrijeşte de fiecare în parte, este sălaşul în care Dumnezeu ne curăţeşte, ne sfinţeşte şi ne deschide drumul spre Împărăţia Cerurilor. De aceea cinstim Biserica şi o înfrumuseţăm cu sfintele icoane şi ori de câte ori îi păşim pragul simţim în suflete puterea lui Dumnezeu care ne ocroteşte, ne ajută şi ne călăuzeşte în viaţă. Nu putem asemăna cu nimic de pe pământ Biserica. Ea dăinuie pururea pentru că este construită de însuşi Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus în cuvântul de predică ÎPS Irineu.

Cu ajutorul enoriașilor și al autorităților

Sărbătoarea din Dumbrăvenii Gorjului – loc de un pitoresc aparte, situat la poalele munţilor Parâng – a încununat eforturile făcute în ultimii patru ani de către comunitatea de credincioşi, în frunte cu preotul paroh Ion Tomescu şi de către autorităţile publice locale (Consiliul local al Primăriei Crasna),  pentru renovarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş. O biserică ce impresionează prin arhitectura impunătoare, a cărei construcţie a început în anul 1900, sfinţirea fiind săvârşită în anul 1912 de către episcopul Vartolomeu al Râmnicului. Pentru contribuţia adusă la realizarea acestei sfinte lucrări, preotul Ion Tomescu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar alte două persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire şi apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad