Brâncușiana a însemnat peste 80 de opere de-a lungul anilor

Simpozionul internaţional de sculptură „Brâncuşiana“, la care au participat trei sculptori din Germania, Spania, Bulgaria şi patru din România, și-a închis porțile la sfârșitul săptămânii trecute. Sculptorii au creat, timp de două săptămâni, opere ce rămân aici, la Târgu-Jiu.

Adina Andriţoiu, directoarea Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi“, a declarat că operele de dimensiuni mijlocii şi realizate din marmură, travertin şi granit vor fi expuse în incinta unor instituţii publice din municipiul Târgu Jiu. La viitoarele ediţii ale taberei nu vor mai fi realizate opere de mari dimensiuni şi în greutate de câteva tone, ci obiecte de artă care să poată alcătui viitoarea colecţie a muzeului ce îi va fi dedicat sculptorului Constantin Brâncuşi. „În schimbul drepturilor de autor şi de imagine, Consiliul Local Târgu Jiu le-a achitat celor şapte sculptori câte 900 de euro. La ediţiile de până acum ale Simpozionului „Brâncuşiana“ au fost realizate peste 80 de opere. Majoritatea au fost concepute din travertin, care este mai greu de întreţinut, iar câteva sunt din marmură. Având în vedere că drepturile pentru fiecare operă au costat oraşul aproximativ o mie de euro, până în prezent consiliul local a cheltuit o sumă importantă pentru a îmbogăţi municipiul Târgu Jiu cu sculpturi inspirate de temele creaţiei brâncuşiene”, a spus Adina Andrițoiu.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad