Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți

Vara aceasta, numărul șomerilor a crescut în județul nostru și din cauza absolvenților de studii medii sau superioare care nu au reușit să își găsească un loc de muncă. Reprezentanții AJOFM Gorj speră ca o parte dintre absolvenți să își găsească un job la bursa din 27 septembrie.

În scopul creşterii şanselor absolvenţilor de încadrare în muncă, în data de 27 septembrie, AJOFM Gorj va organiza Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi. „La nivelul judeţului Gorj vom organiza Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi în data de 27 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. Vrem să avem o participare cât mai numeroasă a angajatorilor, pentru ca sutele de absolvenţi cu studii medii sau superioare să poată fi plasaţi pe piaţa muncii. Am început să contactăm angajatorii, însă aceştia trebuie să ştie că dacă doresc să îşi prezinte oferta de muncă, o pot face chiar şi dacă vin în ziua bursei”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Absolvenții indemnizați, în situația în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare, egală cu valoarea indicatorului social de referință, în vigoare la data angajării (în prezent – 500 lei).

A crescut numărul de șomeri

Numărul de șomeri înregistrați existent la sfârșitul lunii iunie 2013 (10.112 persoane) a crescut în decursul lunii iulie 2013, ajungând la 11.432 persoane, ca urmare a fluxului de intrări și ieșiri înregistrate. Astfel, numărul de șomeri intrați în evidențele AJOFM Gorj în luna iulie 2013 a fost de 2.588 persoane, după cum urmează: 2.432 persoane prin înscrieri noi, 129 persoane prin reactivări. La șomeri neindemnizați, categoriile cele mai afectate de șomaj sunt cele cu vârsta sub 25 ani-2.113 persoane (28.13%), urmată de categoria 40-49 ani – 1.744 persoane (23.22%). Derularea Programului de Ocupare a Forței de Muncă, în luna iulie 2013, a condus la crearea și ocuparea a 370 locuri de muncă, din care 121 pentru femei.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad