Cabanele și pensiunile din Gorj au fost luate la puricat

Pensiunile și cabanele turistice din județul Gorj vor fi luate la puricat de către inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit reprezentanților instituției, pe tot parcursul verii vor fi derulate controale prin care se va urmări verificarea modului de depozitare și preparare a alimentelor la pensiuni, hoteluri, în taberele școlare din județul Gorj, precum și la serbările câmpenești sau târgurile anuale și săptămânale care se organizează în mediul rural.

Potrivit reprezentanților DSVSA Gorj, pe parcursul sezonului estival vor fi organizate controale periodice în special la pensiunile turistice din zona Rânca, Baia de Fier, Săcelu sau Tismana, urmând ca în urma acestor controale să fie actualizată și lista unităților turistice, adăugându-le pe cele puse în circuit în ultima perioadă. „Direcția Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor are un program concret și amplu de verificare în perioada estivală pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare sau orice alte probleme care țin de siguranța alimentară sau igienă și care ar putea apărea în această perioadă având drept cauză temperaturile înalte. Avem în obiectiv în special taberele școlare, pensiunile agroturistice, mânăstirile, sărbătorile religioase sau târgurile anuale și săptămânale organizate în anumite regiuni ale județului”, a spus Daniela Ursu, inspector în cadrul DSV Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad