Câinele sau omul?

Îți vine să țipi uitându-te la fotografia lui Ionuț, copilașul de patru ani sfâșiat de câini, la nevinovăția care i se citește pe chip și la gândul că astfel de cazuri se întâmplă frecvent și nimeni nu face nimic. Adăposturile înghit lunar sume importante de bani, ONG-urile înghit lunar sume uriașe de bani, iar autoritățile nu fac nimic! Ideea eutanasierii nu intră în discuție din diverse motive care țin fie de umanitate, fie de vreo teamă de a nu pierde voturile din campaniile electorale, dar nici alte măsuri nu se iau pentru a scăpa de câinii care nu te lasă să ieși din bloc, din școală sau să te plimbi în parc liniștit.
București, Iași, Galați, Constanța, Târgu Jiu ș.a.; situația este aceeași peste tot! Dar cine se face vinovat pentru această situație? Mulți sunt vinovați cu siguranță, dar cine va răspunde în fața legii și, mai ales, în fața lui Dumnezeu pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Ionuț și altor câteva mii de Ionuți din întreaga țară care au trecut printr-o astfel de experiență?
În România nu știm să gestionăm și să rezolvăm o problemă, iar acest lucru ne costă în fiecare zi. E înfiorător că am ajuns să trăim într-o țară în care se întâmplă așa ceva, dar e bine că am ajuns să trăim într-o țară în care aflăm când se întâmplă astfel de tragedii, pentru că altfel oamenii ar muri și nimeni nu ar mișca un deget pentru a face ceva. Nici acum nu sunt convinsă că nu e vorba despre un foc de paie care o să ardă tare câteva zile, iar apoi o să se stingă la fel de repede cum s-a aprins, pentru că discuțiile referitoare la problema câinilor de pe străzi nu sunt de azi, de ieri; sunt discuții vechi, care au fost purtate ori de câte ori s-a dorit un vot în plus la alegeri, iar apoi au fost uitate și câinii și-au văzut de ale lor pe străzile orașelor din toată țara.
Nu pot să spun că sunt de acord cu eutanasierea câinilor maidanezi, pentru că mi se pare cumplit să ucizi atâtea suflete, dar pot să spun sincer (cu riscul să fiu judecată) că între viața unui om și viața unui câine, aleg prima variantă fără ezitare.

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Elena says:

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5

 2. andra says:

  Nimeni nu poate intelege cum e sa fii in pielea acelor parinti! Sa iti duci la groapa o parte din tine, este cumplit! Doar cine este parinte poate sa inteleaga durerea acelei familii. Si cand vad ca pe facebook sunt atatia cretini care nu sunt de acord cu eutanasierea, ma ingrozesc. Si eu iubesc animalele, insa, nu poti sa pui mai presus animalele decat oamenii. Situatia cainilor a scapat de sub control si eutaniasierea e singura solutie. Am ajuns sa ne manance cainii, la propriu. Cumplit! Puterea, banul, o sa duca omenirea spre sfarsit. Acel sfarsit care este din ce in ce mai aproape.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. cati says:

  cei ce nu sunt de acord cu eutanasierea sa-i manance pe lumea cealalta.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. gogu says:

  Sase luni sa se dea liber la eutanasierea tuturor cainilor maidanezi aflati pe domeniul public.Asta este solutia viabila.Nu inteleg.Omul numai reprezinta nimic? Elena cred ca esti o starpitura ca daca ai avea copii si ti s-ar intampla ca un caine sa-l muste pe copilul tau nu ai mai vorbi asa.Cei care vor sa detina caini, sa-i detina cu documente, sa raspunda ptr.ei chiar penal.Sterilizarea obligatorie, iar cei care nu vor sa-i sterilizeze sa plateasca bine la primarie o taxa. In Romania anului 2013 este strigator la cer sa se intample asa ceva. ONG sa aiba statut, obligatii si responsabilitati clare stabilite prin lege.Aceste ONG euri practica o mafie de nedescris cu banii pe care-i primesc. Cauta sa demonstreze ca in Romania cainii si in general animalele sunt maltratate, fac poze le trimit afara ,doar ca sa-si justifice activitatea si sa obtina bani cat mai multi,Care striga mai tare ala are bani mai multi.Luati ONG-urile la puricat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad