Câinii neadoptaţi în 14 zile, eutanasiaţi

Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile în care câinii fără stăpân sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri.

Comisiile de administraţie şi juridică ale Camerei Deputaţilor au adoptat, luni seară, raportul la proiectul legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, fiind înregistrate 2 voturi “împotrivă” şi două abţineri, ceilalţi parlamentari votând “pentru”.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări arătând că amendamentele au fost adoptate cu “aproape unanimitate”, fiind două voturi “împotrivă” şi două abţineri.

“Cred că am făcut un lucru bun şi eficient, noi am pus în acord legea cu decizia Curţii Constituţionale şi am ţinut cont şi de ce au spus reprezentanţii administraţiei locale şi ai organizaţiilor neguvernamentale”, a spus Ciucă.

El a arătat că membrii comisiilor au decis majorarea termenului de ţinere a câinilor în adăposturi de la 7 la 14 zile, primele şapte zile de la data capturării fiind pentru revendicarea câinilor de către stăpânii care i-au pierdut, iar următoarele şapte zile pentru adoptarea animalelor.

Ciucă a explicat că, după 14 zile, autorităţile locale vor lua fiecare caz în parte şi, dacă nu vor exista posibilităţi de cazare şi hrană pentru câinii fără stăpân, se va emite o decizie privind eutanasierea. Dacă există posibilităţi de cazare şi hrană, primarul sau împuternicitul pot amâna eutanasierea câinilor din adăposturi.

“Dacă legea va fi adoptată în această formă, se va da posibilitatea primarului sau împuternictului să ţină câinele la padoc cât timp există resurse şi loc”, a precizat Ciucă.

El a mai spus că amendamentele făcute la proiectul de lege dau posibilitatea unui primar care nu dispune de resurse să treacă la eutanasierea câinilor fără stăpân după termenul de 14 zile de la capturare.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/proiect-de-lege-cainii-neadoptati-in-14-zile-eutanasiati-decizia-luata-de-la-caz-la-caz_1266539.html#ixzz2eTW0Uhhu
Follow us: @realitatea on Twitter

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad