Călinoiu: Cârciumaru îl susţine degeaba pe Condescu!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a acordat un interviu ziarului nostru, în care a răspuns, în exclusivitate, unor întrebări arzătoare în ceea ce priveşte situaţia actuală a judeţului.

Reporter: Ce se întâmplă în Gorj?
Ion Călinoiu: Mai mult decât speram şi mai puţin decât mi-aş dori.

R: Este județul, în momentul de faţă, scena unor conflicte politice şi/sau administrative?  
I.C.: Sigur că este. Eu niciodată nu am negat evidenţa. Poate asta mi-a adus cele mai multe prejudicii. Nu pot să fiu politicianist şi să parfumez ceea ce pute. Pe de altă parte însă, acest scandal este unul artificial şi alimentat doar de supoziţii şi asta pentru că unii nu pot să-şi imagineze că există şi oameni altfel decât sunt ei.

R: Vreţi capul lui Condescu?
I.C.: Nu, nu vreau capul lui, mi-e de ajuns al meu. Ce să fac cu capul lui Condescu? Vezi, asta e problema, că mereu sunt întrebat, chiar şi Condescu m-a întrebat, ce am cu el. Oricât de mult şi de des aş spune că nu am nimic personal, fie nu sunt înţeles, fie nu sunt crezut. Eu am, însă, o problemă, dacă vrei, de sistem, de ceea ce înseamnă sau ar trebui să însemne o normalitate.

R.: Puteţi fi mai concret?
I.C.: Păi, da, tocmai asta spuneam. De multă vreme, chiar şi când eram în opoziţie, în sensul că domnul Condescu era la putere, susţineam acelaşi lucru: faptul că, într-o societate după care tânjim, trebuie să guverneze firescul şi naturalul. Vezi, eu am fost mulţi ani în fruntea judeţului şi nu ştiu cât o să mai stau, însă vreau să contribui, în măsura în care pot, la implementarea principiilor necesare funcţionării unui stat democratic. Prin urmare, mi se pare că principalul rol al unui sindicat e să apere interesele membrilor săi. Nu cred că e  treaba sindicatului să se implice în numirea oamenilor politici. Atunci s-ar numi om politic, nu lider de sindicat. Sau în numirea managerului societăţilor. Cum nici treaba oamenilor politici nu este de a se amesteca în politica sindicatelor. Mereu sunt întrebat ce am cu Condescu. Şi de fiecare dată răspund acelaşi lucru: nu am nimic. Dacă se va stabili, în schimb, că se face vinovat de eventuale nereguli financiare, evident că nu pot să împărtăşesc asemenea practici, fiindcă mă gândesc că nu mi se va reproşa că nu susţin un om care fură.

R: Până la urmă, înţeleg că nici nu sunteţi împotriva lui, dar nici nu-l susţineţi…
I.C.: Înţelegi greşit. Ca majoritatea. Inclusiv Condescu trebuie să înţeleagă starea de fapt care este acum, ce nu are nicio legătură cu cea de pe timpul PDL-ului. Şi anume: normalitatea şi onestitatea sunt cele care îl vor susţine pe Condescu sau, dimpotrivă, lipsa acestora va impune măsuri.

R: De ce Cârciumaru îl susţine pe Condescu?
I.C.: Degeaba. Dar de unde aţi tras voi concluzia că primarul îl susţine pe Condescu?

R: Aţi avut discuţii contradictorii pe această temă?
I.C.: Am avut, dar asta e o întrebare pur gazetărească. Conflicte ai şi cu nevasta, şi cu copilul, pe absolut orice temă. Sigur că şi cu primarul am mai avut discuţii contradictorii, uneori s-a confirmat ca a avut el dreptate, alteori eu. Dar asta nu înseamnă că, pe fond, între noi nu există unitate. De altfel, ne-am înţeles noi în momente mult mai grele, dar acum… Vă repet: nici eu, nici Cârciumaru nu îl putem susţine pe Condescu şi nici nu putem fi împotriva lui, ci doar faptele fiecăruia sunt cele care, în timp, îl susţin sau, după caz, îl schimbă. Sincer, nu asta e problema noastră, cu totul altele sunt şi, la umbra acestui scandal, în care, artificial, suntem noi implicaţi, nu se văd unele reuşite care încep să dezmorţească letargia economică a judeţului. Faptul că, după 22 de ani, se anunţă în judeţul nostru primele investiţii, fără modestie, le pot numi evenimente istorice şi aproape că trec neobservate. Cât despre Condescu, nu am competenţe în acest caz.

Categoria: Politică

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Iuda says:

    Calinoiu a vorbit atat de coerent si a putut sa insereze afirmatii atat de profunde?!? Hai mă… Ce dracu! Va faceti de cacao! Avem si noi televizoare si radiouri si auzim ce si, mai ales, CUM vorbeste nea Nelu!

    Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad