Canicula și seceta afectează culturile de porumb

La nivelul județului există peste 61.000 de hectare cultivate cu porumb, o parte din recoltă fiind afectată de secetă și de temperaturile extrem de ridicate.

Potrivit lui Ion Popescu, directorul Direcției Agricole și pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, lipsa ploilor pe o perioadă lungă de timp şi menţinerea temperaturilor foarte ridicate au făcut ca suprafaţa calamitată să crească. Situația cea mai grea se întâlnește în comunele din sudul județului Gorj, acolo unde agricultorii speră să se descurce. Ion Popescu, directorul DADR Gorj, a precizat că, dacă vremea va continua să fie caniculară, cei mai mulți agricultori vor începe să recolteze forțat porumbul: „Porumbul se recoltează, în mod normal, după 15 septembrie. Acum, agricultorii chiar sunt sfătuiți să înceapă culesul. Din cauza secetei, plantele s-au uscat, bobul oricum nu se mai formează de acum încolo. Trebuie făcute recoltările pentru ca, în cazul în care va mai ploua, terenurile să fie pregătite pentru semănăturile de toamnă. Astfel, iarăși vom avea necazuri. A fost un an foarte prost, să sperăm în vremuri mai bune”, a declarat Ion Popescu, directorul DADR Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad